Kuva -

Kuva -

Trainee-ohjelma

Posti- ja viestintäala Suomessa käy läpi rajua rakennemuutosta digitalisaation ja asiakastarpeiden muuttumisen vuoksi. Viestintä siirtyy entistä enemmän verkkoon ja samalla paperisen postin jakelumäärä kutistuu. Uudistamme Postia moderniksi, asiakaskeskeiseksi ja laadukkaaksi palveluyritykseksi. Luomme Suomen kattavinta palveluverkkoa yritys- ja kuluttajatoimituksiin sekä verkkokauppaan, sillä pidämme huolta suomalaisten kaupankäynnin ja arjen sujuvuudesta. Meillä saa haastaa itsensä ja vaikuttaa koko organisaation menestymiseen.

Traineena pääset mukaan liiketoiminnan ytimeen

Postin trainee-ohjelma on tarkoitettu sinulle, joka olet korkeakouluopintojesi loppusuoralla tai vastavalmistunut ja haluat haastaa itsesi. Tuoreimmat trainee-ohjelmat ovat olleet digimarkkinoinnin ja strategiahankkeiden ohjelmat. Strategia-traineet työskentelivät projektijohdon ammattilaisten, ylimmän johdon sekä tulevaisuuden logistiikka- ja toimitusketjuratkaisujen parissa.

Trainee-uratarinat

Inka, Product Manager, Posti-trainee 2016

 

"On hienoa, että taloon palkataan paljon nuoria"

Valmistuin kauppatieteiden maisteriksi Turun yliopiston kauppakorkeakoulusta kesällä 2016. Opiskelujen aikana kartutin alan työkokemusta muun muassa markkinointitoimiston projektikoordinaattorina sekä digimarkkinoinnin harjoittelijana sisältö- ja some-markkinoinnin parissa.

Hain Postin trainee-ohjelmaan entisen traineen suosituksesta. Rekrytointiprosessin edetessä Posti alkoi tuntua entistä kiinnostavammalta työnantajalta, ja ilokseni pääsin mukaan todella kiinnostaviin projekteihin heti alusta lähtien.

Traineena työskentelin Postin Data- ja analytiikkapalveluissa, ja vastuullani oli muun muassa verkkopalvelun kaupallistamiseen liittyvä pilotti sekä cookie-datan kerääminen ja myynti. Kesän jälkeen oli mahtavaa päästä jatkamaan samojen tehtävien parissa tuotepäällikkönä.

Parasta Postilla on haastavat ja monipuoliset työtehtävät sekä mukava porukka. On mielenkiintoista työskennellä täällä juuri nyt, kun uusiin palveluihin ja työtapoihin panostetaan. Trainee-porukastamme suurin osa jäi taloon, ja pidämme edelleen tiiviisti yhteyttä jakaen kokemuksiamme eri puolilta taloa.

Postilla halutaan uudistua ja tehdä asioita yhä asiakaslähtöisemmin. Tämä näkyy sekä palveluissa että työtavoissa. On hienoa, että taloon palkataan paljon nuoria, jotka tuovat mukanaan aina uutta intoa ja erilaisia näkökulmia.

 

Jussi, Data Analyst, Posti-trainee 2016

"Yrittäjähenkistä aloitteellisuutta"

Opiskelin Svenska Handelshögskolanissa pääaineenani yrittäjyyttä ja johtamista, sivuaineena rahoitusta. Ennen Postille tuloa minulla oli työkokemusta enimmäkseen erilaisista liiketoiminnan kehitysprojekteista ja myynnin parista.

Rekrytointimessuilla käyty keskustelu oli avaintekijänä siinä, että päädyin Postille. Keskustelu postilaisten kanssa yllätti - en ollutkaan ajatellut millaisten muutosten ja kehitysprojektien keskellä Posti on! Halusin tulla mukaan yritykseen, joka vastaa muutos- ja kehitystarpeisiin yrittäjähenkisellä aloitteellisuudella.

Samassa keskustelussa kuulinkin tulevasta myynnin trainee-ohjelmasta, johon päätin hakea.

Arvostan sitä, että pääsin jo traineena olemaan mukana niin myynnissä kuin analyyttisissa projekteissa. Lisäksi tutustuimme logistiikkakeskuksiin ja muihin toimipisteisiin, joissa käytännön työ hoidetaan. Trainee-ohjelman jälkeen minulle löytyi sopiva paikka data-analyytikkona markkinoinnin automaation tiimissä.

Koen hyötyväni nykyisissä työtehtävässäni siitä ymmärryksestä, jonka sain trainee-jakson monipuolisesta Postiin tutustumisesta. Iloitsen myös siitä, että Posti antaa hyvät mahdollisuudet kehittyä omassa työssä. On hienoa päästä mukaan uusiin hankkeisiin jo alusta lähtien.

 

Petri, Product Manager, Posti-trainee 2015

Olen opiskellut Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulussa pääaineenani Information and Service Managementia, joka on yhdistelmä logistiikan, tietojärjestelmätieteen ja analytiikan opintoja.

Aloitin Posti-urani trainee-ohjelmassa vuonna 2015. Jo ohjelman päättyessä sovimme, että katsomme minulle myöhemmin sopivaa jatkoa. Palasin hetkeksi opintojeni pariin, ja pian minulle löytyikin vakituinen tuotepäällikön pesti Kuljetuspalveluista. Monipuoliseen työnkuvaani kuuluvat muun muassa erilaiset hinnoitteluun ja tuotekehitykseen liittyvät tehtävät.

Ennen Postia työskentelin suunnittelu- ja raportointitehtävissä muun muassa elintarvike- ja teknologia-alalla. Monipuolisesta kokemuksesta on hyötyä Postilla, mutta tärkeintä on oikea asenne, halu oppia lisää ja oma-aloitteinen ote työelämään.

Parasta Postilla on mukava työympäristö ja työkaverit. Tärkeää on myös eteenpäin menevä asenne, jossa vanhoja toimintatapoja uskalletaan haastaa. Pitkä historia ei jarruta, vaan talossa on oikeaa rohkeutta löytää uusia ratkaisuja. Muutos ei ole itsetarkoitus, vaan väline siihen, että voimme tarjota asiakkaillemme enemmän. Oikein tehtynä tämän päivän konsepti voi olla huomisen standardi.

 

Saara, Digital Marketing Specialist, Posti-trainee 2016

"Parasta on mahtava porukka ja tekemisen meininki"

Aloitin Posti-urani keväällä 2016 digimarkkinoinnin trainee-ohjelmassa. Työskentelin markkinoinnin automaation tiimissä, ja olin todella iloinen, että sain jatkaa trainee-jakson jälkeen samassa porukassa digitaalisen markkinoinnin spesialistina.

Olen opiskellut Helsingin Yliopistossa elintarvike-ekonomiaa, ja ennen Postia olin töissä elintarvikealan yrityksessä digimarkkinoinnin assistenttina. Kiinnostuin välittömästi trainee-ohjelmasta, koska olin innostunut sosiaalisen median sisällöntuotannosta ja verkkosivujen kehitysprojekteista ja halusin oppia lisää aivan uudelta toimialalta.

Postilla parasta on mahtava porukka ja tekemisen meininki. On erittäin mielenkiintoista sukeltaa asiakkaan maailmaan ja miettiä markkinointia ja toimenpiteitä inbound-markkinoinnin keinoin. Saan hyödyntää omaa osaamistani aivan uusilla tavoilla ja oppia joka päivä jotain uutta.

Ulospäin ei ehkä aina näykään, miten paljon mielenkiintoisia asioita täällä tapahtuu. Yhdellä osastolla kehitetään uusia mainospaikkoja kun taas toisella osastolla liikutaan toimitusketjuratkaisujen maailmassa. Kun syventyy hetkeksikin keskusteluun eri ihmisten kanssa, kuulee takuulla mielenkiintoisia juttuja ja oppii aina uutta myös Postista.

 

Emmi, Quality Manager, Posti-trainee 2015

Valmistuin vuonna 2014 diplomi-insinööriksi Aalto-yliopistosta, jossa luin tekniikkaa ja tuotantotaloutta.

Olin todella iloinen, kun minut valittiin Trainee-ohjelmaan. Käsitykseni Postista mielenkiintoisena työpaikkana vahvistui heti ensimmäisinä päivinä. Myös Trainee-ryhmästämme muodostui tiivis porukka, jossa jaoimme kokemuksiamme eri puolilta organisaatiota ja saimme tukea toisiltamme.

Trainee-ohjelman alussa jo pääsin nopeasti kiinnostavan ja haasteellisen työn makuun Tuotannon strategisissa kehityshankkeissa. Projektien edetessä sain tehdä paljon erilaisia työtehtäviä ja lisää vastuuta. Olin todella tyytyväinen, kun sain olla mukana kehittämässä uutta ja kehityin samalla valtavasti.

Trainee-ohjelman päätyttyä halusin jatkaa Postissa, koska työt tuntuivat mieluisilta. Onnekseni minut valittiin jatkamaan määräaikaisena samoissa projektitehtävissä ja vuodenvaihteessa minut nimitettiin laatupäälliköksi Tuotannon Strategia ja kehitys -yksikköön.

Minua motivoi toiminnan jatkuva ja laadukas kehittäminen, tekemisen fokusointi olennaiseen sekä mahdollisuus yhteistyössä eri osapuolten kanssa auttaa parantamaan ja selkeyttämään toimintaa. Laatupäällikön tehtävässä pääsen tekemään töitä juuri näistä lähtökohdista.

Postin trainee-ohjelma

  • Uusin ryhmä aloitti syksyllä 2016, seuraavasta hausta kerrotaan myöhemmin
  • Kesto: 4–6 kuukautta
  • Sijainti: pääkaupunkiseutu
  • Palkallinen trainee-ohjelma määräaikaisella työsopimuksella
  • Kenelle: korkeakouluopintojen loppusuoralla oleva tai vastavalmistunut
  • Haastavat ja monipuoliset tehtävät, laaja tukiverkosto kehittymisen tueksi
  • Tunnetun suomalaisen työnantajan monipuoliset edut
  • Lisätietoja: trainee@posti.com