Posti yrityksenä
Hallinnointi
Vastuullisuus
Ura meillä
Media
Kuva -
Kuva -

Postilaki uudistuu – tästä on kyse

Digitalisaation seurauksena postiala on historiansa suurimmassa murroksessa niin Suomessa kuin muualla. Kuluttajien ja yritysten viestinnästä jo yli 90 % on sähköisessä muodossa. Paperisten kirjeiden ja lehtien määrä vähenee valitettavasti kaiken aikaa. Jaettavan määrän vähentyessä jakelun kustannus yhtä kirjettä ja lehteä kohden kasvaa ja tämän vuoksi uudella postilailla halutaan uudistaa postinjakelua.

Hallitus on antanut eduskunnalle postilain uudistamista koskevan lakiesityksen, joka uudistaa yleispalvelutuotteiden jakelu- ja keräilyvelvoitteita. Uuden postilain on määrä tulla voimaan tänä kesänä.

Olemme koonneet sinulle Postilaki uudistuu -sivustolle kattavan määrän tietoa siitä, mistä postilain uudistuksessa on kyse. Miksi lain uudistaminen on niin tärkeää, mitä yleispalveluun oikein kuuluu, mikä uudistuksessa muuttuisi ja miten se vaikuttaisi sinuun asiakkaanamme?

Katso myös Postin mediatiedotteet: Postilain uudistus on välttämätön digitalisaation kiihtyessäPostilain uudistamisella turvataan yleispalvelut koko maassa, Postilain uudistus jää puolitiehen ja Taloustutkimus: 54 % suomalaisista valmis hyväksymään 3-päiväisen postinjakelun

Alla olevat graafit kuvaavat, miten postimäärät ovat kehittyneet viime vuosina Suomessa ja Euroopassa. 

Kirjepostin määrän kehitys vuosina 2000-2016

1. ja 2. luokan kirjevolyymi, liukuva 12 kk

 

 Postimäärä laskee jyrkästi Euroopassa