Posti yrityksenä
Hallinnointi
Vastuullisuus
Ura meillä
Media
Kuva -
Kuva -

Postilaki uudistuu – tästä on kyse

Digitalisaation seurauksena postiala on historiansa suurimmassa murroksessa niin Suomessa kuin muualla. Kuluttajien ja yritysten viestinnästä jo yli 90 % on sähköisessä muodossa. Paperisten kirjeiden ja lehtien määrä vähenee valitettavasti kaiken aikaa. Jaettavan määrän vähentyessä jakelun kustannus yhtä kirjettä ja lehteä kohden kasvaa ja tämän vuoksi uudella postilailla halutaan uudistaa postinjakelua.

Uusi postilaki tuli voimaan 15. syyskuuta 2017. Lue lisää tiedotteestamme: Postilain muutos uudistaa yleispalvelua.

Olemme koonneet sinulle Postilaki uudistuu -sivustolle kattavan määrän tietoa siitä, mistä postilain uudistuksessa on kyse. Miksi lain uudistaminen on niin tärkeää, mitä yleispalveluun oikein kuuluu ja mikä uudistuksessa muuttui?

Postilain muutoksen mukaan Postin tulee kilpailuttaa yleispalvelukirjeiden eli postimerkillä tai muilla käteismaksutavoilla varustettujen kirjeiden ja korttien viisipäiväinen jakelu alueilla, joilla ei ole täysin kattavaa kaupallisin ehdoin sovittua tilattujen sanomalehtien varhaisjakelua. Kilpailutukseen osallistumisesta kiinnostuneet yritykset voivat ilmoittautua mukaan tarjouskilpailuun 8.2.2018 saakka osoitteessa www.postikilpailutus.fi.

Katso myös Postin aiemmat mediatiedotteet: Postilain uudistus on välttämätön digitalisaation kiihtyessäPostilain uudistamisella turvataan yleispalvelut koko maassa, Postilain uudistus jää puolitiehen ja Taloustutkimus: 54 % suomalaisista valmis hyväksymään 3-päiväisen postinjakelun

Alla olevat graafit kuvaavat, miten postimäärät ovat kehittyneet viime vuosina Suomessa ja Euroopassa. 

Kirjepostin määrän kehitys vuosina 2000-2016

1. ja 2. luokan kirjevolyymi, liukuva 12 kk

 

 Postimäärä laskee jyrkästi Euroopassa