Kuva -
Kuva -

Posti lyhyesti

Postilla on lähes 400 vuoden pituinen historia Suomessa. Nykyisin olemme maan johtava posti- ja logistiikka- alan palveluyritys kokonaisliikevaihdolla mitattuna.

Postin liiketoiminta muodostuu kirje-, lehti- ja pakettituotteiden jakelupalveluista, verkkokaupan palveluista, kokonaisvaltaisista toimitusketjuratkaisuista, kuten varastointi- ja sisälogistiikan palveluista, sekä laajasta kirjosta yritysten ja yhteisöjen kuljetuspalveluja, esimerkkinä elintarvikelogistiikan ja rahdin palvelut. Lisäksi Posti tarjoaa erilaisia digitaalisia palveluja, globaaleja ohjelmistoratkaisuja sekä koti- ja hoivapalveluja.

Posti toimii 10 maassa, mutta toiminta keskittyy pääasiassa Suomeen, Baltian maihin ja Venäjälle. Toimintamaitamme ovat Suomi, Venäjä, Ruotsi, Norja, Puola, Saksa, Viro, Latvia, Liettua ja Sveitsi. 

Posti Group Oyj:n liikevaihto vuonna 2018 oli 1 610,3 miljoonaa euroa ja oikaistu liiketulos 44,8 miljoonaa euroa. Palvelemme asiakkaitamme noin 22 000 ammattilaisen voimin. Posti Group Oyj:n kaikki osakkeet omistaa Suomen valtio.

Toimintamme on jaettu neljään eri liiketoimintaryhmään:

Konsernin liikevaihdosta 88 prosenttia tulee posti-, paketti- ja logistiikkapalveluista. Valtaosa liikevaihdosta, noin 96 prosenttia, tulee yrityksiltä ja yhteisöiltä. Tärkeimmät asiakastoimialamme ovat kauppa, palvelut ja media. 

Logistiikkaratkaisut-liiketoimintaryhmään kuuluva Transval on johtava ja Suomen suurin sisälogistiikka-alan palveluyritys. Yhtiö palvelee kattavasti noin 500 asiakasta Suomessa ja Baltian maissa asiakkaiden omissa tiloissa, esimerkiksi varastoissa, terminaaleissa, teollisuudessa ja myymälöissä. Lue lisää: www.transval.fi

Itella Venäjä tarjoaa varasto-, rahti- ja huolintapalveluja Venäjän tärkeimmillä talousalueilla.