Kuva -
Kuva -

Posti lyhyesti

Postilla on lähes 400 vuoden pituinen historia Suomessa. Nykyisin olemme maan johtava posti- ja logistiikka- alan palveluyritys kokonaisliikevaihdolla mitattuna.

Postin liiketoiminta muodostuu kirje-, lehti- ja pakettituotteiden jakelupalveluista, verkkokaupan palveluista, kokonaisvaltaisista toimitusketjuratkaisuista, kuten varastointi- ja sisälogistiikan palveluista, sekä laajasta kirjosta yritysten ja yhteisöjen kuljetuspalveluja, esimerkkinä rahdin palvelut. Lisäksi Posti tarjoaa erilaisia digitaalisia palveluja, globaaleja ohjelmistoratkaisuja sekä koti- ja hoivapalveluja.

Posti toimii 8 maassa, mutta toiminta keskittyy pääasiassa Suomeen, Baltian maihin ja Venäjälle. Toimintamaitamme ovat Suomi, Venäjä, Ruotsi, Norja, Puola, Viro, Latvia ja Liettua. 

Posti Group Oyj:n liikevaihto vuonna 2019 oli 1 564,6 miljoonaa euroa ja oikaistu liiketulos 39,0 miljoonaa euroa. Palvelemme asiakkaitamme noin 22 000 ammattilaisen voimin. Valtion suora omistusosuus Posti Group Oyj:stä on 50,1 prosenttia, ja kehitysyhtiö Vake Oy omistaa osakkeista 49,9 prosenttia.

Toimintamme on jaettu neljään eri liiketoimintaryhmään:

Konsernin liikevaihdosta 88 prosenttia tulee posti-, paketti- ja logistiikkapalveluista. Valtaosa liikevaihdosta, noin 96 prosenttia, tulee yrityksiltä ja yhteisöiltä. Tärkeimmät asiakastoimialamme ovat kauppa, palvelut ja media. 

Logistiikkaratkaisut-liiketoimintaryhmään kuuluva Transval on johtava ja Suomen suurin sisälogistiikka-alan palveluyritys. Yhtiö palvelee kattavasti noin 500 asiakasta Suomessa ja Baltian maissa asiakkaiden omissa tiloissa, esimerkiksi varastoissa, terminaaleissa, teollisuudessa ja myymälöissä. Lue lisää: www.transval.fi

Itella Venäjä tarjoaa varasto-, rahti- ja huolintapalveluja Venäjän tärkeimmillä talousalueilla.