Posti lyhyesti

Posti on koko 400-vuotisen historiansa ajan toimittanut perille asioita, joilla on vastaanottajille merkitystä. Se, mitä on kuljetettu, on vuosien saatossa muuttunut, mutta vastuu perillemenosta on muuttumaton. Nykyisin olemme yksi Suomen, Ruotsin ja Baltian johtavista jakelu- ja logistiikkayhtiöstä. Kuljetamme asiakkaidemme pienet ja suuret kirjeet ja paketit, ja kehittämme palveluamme sekä uudenlaisia ratkaisuja vastaamaan asiakkaidemme tarpeisiin.

Liiketoimintamme muodostuu kirje-, lehti- ja pakettituotteiden jakelupalveluista, verkkokaupan palveluista, kokonaisvaltaisista toimitusketjuratkaisuista, kuten varastoinnista ja sisälogistiikasta, sekä laajasta kirjosta yritysten ja yhteisöjen kuljetuspalveluja. Lisäksi tarjoamme ja kehitämme uusia digitaalisia palveluja. Postilla on Suomen kattavin palveluverkosto ja käymme arkipäivisin noin kolmen miljoonan kotitalouden ja yrityksen luona.

Toimintamaitamme ovat Suomi, Ruotsi, Norja, Puola, Viro, Latvia ja Liettua, mutta kasvumme ydin on pakettiliikenne ja sopimuslogistiikka Suomen, Ruotsin ja Baltian alueella. 

Postin toiminta on jaettu seuraaviin liiketoimintoihin:

Posti Group Oyj:n liikevaihto vuonna 2021 oli noin 1,6 miljardia euroa, ja oikaistu käyttökate 181,6 miljoonaa euroa. Paketti ja verkkokauppa -liiketoimintojen sekä logistiikkapalvelujen (rahti, Transval, Aditro Logistics) yhteenlaskettu liikevaihto oli jo noin 62 prosenttia konsernin liikevaihdosta vuonna 2021.

Palvelemme asiakkaitamme noin 21 000 ammattilaisen voimin. Posti Group Oyj on Suomen valtion täysin omistama julkinen osakeyhtiö.