Posti lyhyesti

Postilla on lähes 400 vuoden pituinen historia Suomessa. Nykyisin olemme maan johtava posti- ja logistiikka-alan palveluyritys kokonaisliikevaihdolla mitattuna.

Postin liiketoiminta muodostuu kirje-, lehti- ja pakettituotteiden jakelupalveluista, verkkokaupan palveluista, kokonaisvaltaisista toimitusketjuratkaisuista, kuten varastointi- ja sisälogistiikan palveluista, sekä laajasta kirjosta yritysten ja yhteisöjen kuljetuspalveluja, esimerkkinä rahdin palvelut. Lisäksi Posti tarjoaa erilaisia digitaalisia palveluja.

Postilla on maan kattavin palveluverkosto ja käymme arkipäivisin noin kolmen miljoonan kotitalouden ja yrityksen luona. Posti toimii kahdeksassa maassa, mutta toiminta keskittyy pääasiassa Suomeen, Baltian maihin ja Venäjälle. Toimintamaitamme ovat Suomi, Venäjä, Ruotsi, Norja, Puola, Viro, Latvia ja Liettua. 

Posti Group Oyj:n liikevaihto vuonna 2020 oli noin 1,6 miljardia euroa, ja oikaistu liiketulos 66,1 miljoonaa euroa. Palvelemme asiakkaitamme noin 21 000 ammattilaisen voimin. Posti Group Oyj on Suomen valtion täysin omistama julkinen osakeyhtiö.

Postin toiminta on jaettu seuraaviin liiketoimintaryhmiin:

Postin logistiikkaratkaisujen osuus konsernin liikevaihdosta kasvaa. Paketti ja verkkokauppa -toimintojen sekä logistiikkapalvelujen yhteenlaskettu liikevaihto oli lähes 60 prosenttia konsernin liikevaihdosta vuonna 2020.

Transval on johtava ja Suomen suurin sisälogistiikka-alan palveluyritys. Yhtiö palvelee kattavasti noin 500 asiakasta Suomessa ja Baltian maissa asiakkaiden omissa tiloissa, esimerkiksi varastoissa, terminaaleissa, teollisuudessa ja myymälöissä. Lue lisää: www.transval.fi

Aditro Logistics on yksi Pohjoismaiden johtavista sopimuslogistiikkayrityksistä. Yhtiön tarjoomaan kuuluu laaja valikoima logistiikkapalveluita, kuten varasto-, henkilöstövuokraus- ja kuljetuspalvelut. Lue lisää: www.aditrologistics.com

Itella Venäjä tarjoaa varasto-, rahti- ja huolintapalveluja Venäjän tärkeimmillä talousalueilla.