Kuva -

Yhteiskuntavastuu

Postin merkittävin yhteiskunnallinen tehtävä on pitää suomalaisten kuluttajien ja yritysten arki sujuvana. Käymme joka arkipäivä noin 2,8 miljoonan suomalaisen kotiovella, ja palvelemme yhteensä noin 200 000 yritysasiakasta vuosittain.

Toimiva ja tehokas infrastruktuurimme tuottaa kaikille asiakasryhmille luotettavat palvelut ja mahdollistaa yhteiskunnallisen vastuun toteuttamisen. Toimimme eettisesti, avoimesti ja läpinäkyvästi kaikkien sidosryhmien kanssa. Meillä on käytössä monia erilaisia kanavia, joiden kautta sidosryhmät saavat tietoa ja joiden kautta he voivat olla meihin yhteydessä.

Posti on Suomen suurin logistiikkayhtiö. Meillä on liki 400 000 m² varastokapasiteettia Suomessa, yli 4 000 ajoneuvoa, ja kuljemme yli 100 miljoonaa kilometriä Suomen teillä vuodessa. Tarjoamme kattavimman maanlaajuisen logistiikkaverkoston. Pakettipalveluissa strategiana on toimia suomalaisille yrityksille ja kuluttajille verkkokaupan mahdollistajana.

Perusliiketoimintamme on murroksessa digitalisaation syödessä kirje- ja lehtivolyymeja. Kirje- ja lehtijakelu vähenee noin 10 %:n vuosivauhtia. Arvion mukaan kirjevolyymit puolittuvat nykyisestä vuosikymmenen loppuun mennessä. Tästä huolimatta ensiluokkaisen postipalvelun tarjoaminen Suomessa on yksi tärkeä perustehtävämme.

Kuva -

Kestävän kehityksen yhteiskuntasitoumus

Yhteiskuntasitoumus on pitkän aikavälin tahtotila tulevaisuuden Suomesta - "Suomi, jonka haluamme 2050". Siinä julkishallinto sitoutuu edistämään kestävää kehitystä yhdessä muiden toimijoiden kanssa työssään ja toiminnassaan.

Yhteiskuntasitoumuksen yhteisten tavoitteiden saavuttamiseksi eri toimijat voivat antaa omia toimenpidesitoumuksia. Posti on sitoutunut vähentämään absoluuttisia hiilidioksidipäästöjä 30 % vuoteen 2020 mennessä.

Kuva -

Postille Avainlippu-tunnus

Suomalaisen Työn Liitto on myöntänyt Posti Oy:lle liiton jäsenyyden ja oikeuden käyttää Avainlippu-tunnusta. Suomalaista työtä edustava Avainlippu kertoo, että palvelu on tuotettu tai tuote on valmistettu Suomessa ja työllistää Suomessa. Lue lisää.

 

Kuva -

Postin Kotipalveluille innovaatiopalkinto

Postin Kotipalvelut palkittiin parhaana kategoriassa New Business Diversification of the Year Postal Technology Internationalin järjestämässä vuoden 2016 Postal Technology International Awards -kilpailussa.

Vuonna 2015 Postin ateriakuljetukset palkittiin CRS Coups de Coeur -yritysvastuupalkinnolla.