Strategia

Postin kasvun ydin ovat paketit ja logistiikkapalvelut Suomen, Ruotsin ja Baltian alueella. Postipalveluilla Suomessa on tärkeä tätä ydintä täydentävä ja tukeva rooli. Asiakaskokemuksen parantaminen on kaiken keskiössä, kun jatkamme yhtiön uudistamista.

Visiomme on olla moderni jakelu- ja logistiikkayhtiö. Asiakkaille pyritään tuottamaan uutta arvoa kattamalla ja optimoimalla verkkokaupan logistiikka-arvoketjua kuljetuksesta varastointiin ja lajittelusta jakeluun. Postilaiset alansa parhaina osaajina, edelläkävijyys logistiikassa ja teknologiassa yhdistettynä kattavaan jakeluverkkoon tekevät yhtiöstä ainutlaatuisen vahvan toimijan.

Päivityn konsernistrategiamme keskiössä ovat: asiakaskokemuksen jatkuva parantaminen, toimialajohtajuus tehokkuudessa, arvostavaan johtamiseen pohjautuva työntekijäkokemus ja nollapäästöisyys vuoteen 2030 mennessä.

Posti on lähes 400-vuotias yritys ja vastuullisuus on aina ollut osa dna:tamme. Tänään se on keskeinen osa olemassaolomme tarkoitusta, strategiaamme ja arvojamme.

Jotta voisimme kuljettaa asioita kestävästi myös tulevaisuudessa, meidän on kyettävä toimimaan tuottamatta päästöjä ja siten, että ihmisillä on hyvä olla. Siksi tuoreen vastuullisuusohjelmamme kaksi keskeisintä kulmakiveä ovatkin ympäristö sekä ihmiset. Olemme sitoutuneet vähentämään omat päästömme nollaan ja kuljettamaan fossiilivapaasti vuoteen 2030 mennessä.

Kirkastettu olemassaolomme tarkoitus kiteyttää sekä satojen vuosien kokemuksesta kumpuavan ammattiylpeytemme että jatkuvan halumme pysyä aikaamme edellä: Toimitamme vastuullisesti sen millä on merkitystä – sinun ehdoillasi.  

Arvomme tarjoavat vahvan pohjan toteuttaa olemassaolomme tarkoitusta. 

Luotettava - Toimimme ja viestimme kumppa-nina ja työnantajana läpinäkyvästi. Pidämme lupauksemme ja kan-namme vastuumme myös silloin, kun jotain odottamatonta tapahtuu.

Arvostava - Huolehdimme ihmisistämme, maapallosta ja siitä että tekemi-semme on merkityksellistä. Olemme ylpeitä meistä ja työstä, jota teemme.  Arvostamme toisiamme, asiakkaitamme ja kumppaneitamme.

Edistyksellinen - Kehitämme jatkuvasti osaamis-tamme ja liketoimintaamme
asiakkaidemme parhaaksi. Olemme uteliaita ja avoimia muutokselle. Emme jää paikoillemme, haluamme olla edelläkävijä.