Posti yrityksenä
Hallinnointi
Vastuullisuus
Ura meillä
Media
Kuva -
Kuva -

Strategia

Postin tavoitteena on olla vuonna 2018 asiakkaiden ensimmäinen valinta postin ja logistiikan palvelujen tarjoajana. Tärkeimpänä taloudellisena tavoitteena Postilla on hyvän kannattavuuden ylläpitäminen.

Postin hallitus on täsmentänyt yhtiön strategisia tavoitteita vuosille 2016 - 2018. Ne tähtäävät Postin uudistumiseen ja kannattavaan kasvuun uusissa palveluissa.

Postin strategiset painopisteet vuosille 2016-2018

Olemme askeleen edellä postialan murrosta. Meillä on johtava asema postipalveluissa, kotipalveluissa ja digitaalisissa markkinointipalveluissa. Tavoitteena on pidentää palvelujen elinkaarta mahdollisimman pitkään.

Paketti- ja logistiikkapalveluissa olemme markkinajohtaja ja asiakkaan ensisijainen kumppani logistiikan ja verkkokaupan palveluissa Suomessa ja Baltiassa. Panostamme toimitusketjuratkaisuihin ja hallitsemme verkkokaupan pakettivirtoja. Haemme kasvua muun muassa elintarvikelogistiikasta sekä uusien toimialaratkaisujen, yritysostojen ja kumppanuuksien kautta.

Venäjällä olemme markkinajohtaja sopimuslogistiikassa ja meillä on vahva asema maa-, lento- ja merirahdissa sekä loppujakelussa. Vahvistamme varasto- ja kuljetusliiketoimintaa ja kasvamme verkkokaupan kumppanina. Haemme kasvua muun muassa lääke- ja elintarvikesektoreiden palveluista sekä vahvistamme osaamistamme pakettien kotiinkuljetuksissa MaxiPost-yrityksen kautta. Verkkokauppa kasvaa myös Venäjällä ja haluamme olla siinä kasvussa mukana.

Taloushallinnon palveluja tarjoava OpusCapita on tärkeä osa konserniamme. OpusCapitan uusi strategia tulee viemään yhtiötä yhä enemmän kohti hankinta- ja laskutusprosessien automatisointia.

Postilla on tehokas, laadukkaasti johdettu ja digitalisoitu maan kattava tuotantoverkosto, jonka varaan rakennamme kasvumme. Keskitymme kustannusten ja laadun jatkuvaan parantamiseen. Tuotantoa kehitetään laadukkaalla johtamisella ja yhteisöllisyydellä.

Haemme rohkeasti kasvua uusista kotiin tarjottavista palveluista ja ateriakuljetuksista. Postin kotipalveluita ovat hoiva-, turva- ja kiinteistöpalvelut. Luomme uusia varasto- ja kuljetuspalveluja mm. elintarvike-, juoma- ja sisälogistiikkaan. Kehitämme digitaalista markkinointia ja tietopalveluja hyödyntäen Postin dataa.

Osaava henkilöstö varmistaa asiakastyytyväisyyden ja jatkuvan uudistumisen. Kehitämme henkilöstön osaamista uusissa palveluissa ja kykyä vastata digitalisoituvan liiketoiminnan mahdollisuuksiin. Panostamme työhyvinvoinnin ja turvallisuuden kehittämiseen.

Posti strategia

 

Visio


Asiakkaan ensisijainen valinta postin, logistiikan ja verkkokaupan palveluissa.

Missio


Perustehtävämme on pitää huolta kaupankäynnin ja arjen sujuvuudesta.

Asiakaslupaus


Helppo, nopea, luotettava ja vastuullinen.

Arvot

  • Menestyminen asiakkaan kanssa
  • Kehittyminen ja innovointi
  • Vastuun ottaminen
  • Yhdessä onnistuminen