Kuva -

Kuva -

Usein kysyttyä

Hakeminen

Miten voin hakea Postin avoimia paikkoja?

Voit etsiä ja selailla avoimia työpaikkoja Postin työnhakusivuilla kohdassa selaa avoimia työpaikkoja. Löydettyäsi kiinnostavan työpaikan, klikkaa kyseisen paikan otsikkoa, jolloin sinut ohjataan kirjautumaan Postin työnhakusivuille. Jos olet uusi hakija, luo tili vaivattomasti syöttämällä nimesi, sähköpostisi ja haluamasi salasana.

Miksi minun kannattaa rekisteröityä työnhakijaksi?

Rekisteröitymällä kerran työnhakijaksi, voit jatkossa hakea eri työpaikkoja täyttämällä vain hakukirjeen. Voit halutessasi täydentää tietojasi, tallentaa tekemäsi haun, peruuttaa jo tekemiäsi hakemuksia ja tallentaa mielenkiintoisia tehtäviä. Järjestelmän avulla on helppo selata avoimia työpaikkoja ja valikoida niistä itselle sopivia tehtäviä. Rekisteröitynyt hakija voi järjestelmän avulla myös seurata työnhaun etenemistä.

Voitteko ottaa yhteyttä, jos minulle sopiva tehtävä avautuu?

Jos rekisteröidyt Postin työnhakuportaaliin, meillä on mahdollisuus ottaa sinuun yhteyttä sopivan tehtävän vapautuessa. Rekrytointijärjestelmässä on myös hakuvahti, johon voit määritellä sinua kiinnostavat työpaikat. Kun olet tallentanut hakuvahdin, saat ilmoituksen sähköpostiisi sopivan tehtävän avautuessa. Muista kuitenkin, että oma aktiivisuutesi on tärkeää. Ansioluettelotietosi säilyvät järjestelmässä, mutta sinun pitää itse hakea sinua kiinnostavia tehtäviä täyttämällä hakukirje.

Voinko hakea tehtävään kirjeitse tai sähköpostitse?

Työpaikkoja haetaan järjestelmän kautta rekrytointiprosessin nopeuttamiseksi ja väliaikatiedon saamisen helpottamiseksi. Työpaikkailmoituksessa lukee, jos hakeminen tapahtuu muutoin kuin järjestelmän kautta. Mikäli tarvitset opastusta hakumenettelyssä, ota yhteys asiakaspalveluun.

Järjestelmän käyttäminen

Kauanko rekisteröityminen ja/tai hakemuksen täyttäminen kestää?

Rekisteröityminen on nopeaa (noin 5 minuuttia), jos varmistat etukäteen, että sinulla on ansioluetteloon tarvittavat tiedot hallussasi. Mitä enemmän itsestäsi kerrot, sitä varmemmin tarjottu työ vastaa toiveitasi. Varaa siis riittävästi aikaa tietojen kirjoittamiseen. Hakemuksen täyttäminen kestää noin 10 minuuttia. LinkedIn-palvelua hyödyntämällä saat tuotua ansioluettelosi tiedot kätevästi suoraan hakijaprofiiliisi. 

Miten haen LinkedIn-palvelun avulla?

Valitse ensin tehtävä, jota haluat hakea. Vaihtoehtoina on ”Hae” tai ”Hae käyttämällä LinkedIn-palvelua”. Valitsemalla LinkedIn-vaihtoehdon avautuu ponnahdusikkuna, jossa LinkedIn pyytää sinua syöttämään salasanatiedot. Salasanan syöttämisen jälkeen Linkedin tarjoaa sinulle turvakoodin, joka sinun tulee syöttää sille varattuun kenttään. Turvakoodin syöttämisen jälkeen hakemus täyttyy automaattisesti LinkedInistä saaduilla tiedoilla. Tietoja voi vielä muokata ja täydentää. Huomaathan, että LinkedInin kirjautumissivu ei välttämättä tule esiin, jos ponnahdusikkunat on estetty.

Voinko tallentaa osittain täytetyn hakemuksen ja täydentää sen valmiiksi myöhemmin?

Kyllä. Jos olet rekisteröitynyt työnhakijaksi, syöttämäsi tiedot jäävät muistiin järjestelmään. Seuraavan kerran järjestelmään kirjautuessasi voit jatkaa hakemuksen täydentämistä. Hakemustiedot lähtevät eteenpäin vasta kun painat "Hae"-painiketta.

Mistä tiedän, että hakemukseni on vastaanotettu?

Saat sähköpostiosoitteeseesi vahvistuksen, kun hakemuksesi on tullut perille.

Kuka pääsee näkemään tietoni järjestelmässä?

Tietojasi käsittelevät rekrytoijat ja, jos olet hakenut jotain työpaikkaa, esimies, joka on vastuussa uuden työntekijän valinnasta.

Tietoturva ja rekisteriseloste (PDF)

Mistä näen tehtävät, joihin olen hakenut?

Voit tarkastella hakuhistoriaasi helposti kirjautumalla hakijaprofiiliisi ja valitsemalla ”tehtävänhallinta”-osion kohdasta ”haetut tehtävät”. Tehtävänhallintaosiosta näet myös tallennetut tehtävät ja hälytykset, sekä tallennetut hakemuksesi.

Työnhakujärjestelmän tekniset vaatimukset?

Järjestelmä toimii kaikilla selaimilla sekä mobiililaitteilla.

Ongelmatilanteet

Olen rekisteröitynyt käyttäjäksi, mutta unohdin salasanani ja/tai käyttäjänimeni...

Jos olet unohtanut salasanasi, paina "Salasana unohtui" -linkkiä kirjautumisikkunassa. Saat sähköpostitse linkin, jonka kautta pääset nollaamaan salasanasi, kun olet syöttänyt sähköpostiosoitteesi sille varattuun kenttään ja painanut "Lähetä".

Sähköpostiosoitteeni on jo käytössä, mitä pitäisi tehdä?

Kun olet rekisteröitymässä ja järjestelmä ilmoittaa, että tili on jo olemassa, olet aiemmin jo rekisteröitynyt ja sinun tulee kirjautua sisään järjestelmään. Jos et muista käyttäjätunnustasi ja/tai salasanaasi, voit tilata uuden salasanan sähköpostiisi, (ks. vastaus kysymykseen: Olen rekisteröitynyt käyttäjäksi, mutta unohdin salasanani ja/tai käyttäjänimeni...)

Miksi en pääse kirjautumaan sisään?

Jos olet jo aiemmin rekisteröitynyt, tarkista, että yrität varmasti kirjautua sisään etkä rekisteröityä uudelleen. Varmistaaksesi, että käyttäjänimesi ja salasanasi on oikein, voit hakea uuden salasanan.