Toiminta Postin uudessa Espoon Kilon jakelukeskuksessa on käynnistynyt

13.03.2017

Posti on keskittämässä toimintojaan Espoon Kilon uuteen jakelukeskukseen Nuijalantielle. Maaliskuun aikana uusiin tiloihin muuttavat Postin Kilonkartanon toiminnot. Kuljetus muutti jo kuun alussa ja jakelun toiminnot muuttavat lähipäivinä.

- Yhteensä 140 Postin työntekijää muuttaa vanhasta Kilonkartanon kiinteistöstä Nuijalantielle. Uudet asianmukaiset tilat mahdollistavat kuljetuksen, perusjakelun ja varhaisjakelun saumattoman yhteistyön, jakelupäällikkö Juha Savolainen Postista kertoo.

Postinjakelun lähtöpiste siirtyy nykyisestä paikasta Kilonkartanosta Nuijalantielle 20.3.

- Avarissa ja valoisissa 3600 neliön tiloissa on hyvä tehdä töitä. Täältä jaetaan postia kaikkiaan 30 000 osoitteeseen. Siitä yritysten osuus on 6300. Jaamme postia autoilla, skoottereilla ja sähköavusteisilla polkupyörillä. Tehokkaalla reittisuunnittelulla, kuljetusten yhdistelyllä sekä ympäristön huomioivalla ajotapakoulutuksella alennamme myös polttoaineen kulutusta ja hiilidioksidipäästöjä. Jakelureitteihin tulee muutoksia jonkin verran, mutta jakelun aikatauluihin vaikutukset ovat vähäisiä. Toki muutoksen alkuvaiheessa jakeluajat voivat poiketa normaalista, Savolainen kertoo.

Kilon jakelukeskukseen avataan myös Postin yrityspiste

Posti monipuolistaa palvelupisteverkostoaan Espoon Kilossa avaamalla jakelukeskuksessa Postin yrityspisteen maanantaina 3. huhtikuuta 2017. Paikallisten yritysten tarpeeseen kehitetty yrityspiste nopeuttaa lähetysten jättämistä. Postin yrityspisteeseen voi jättää itsepalveluna valmiiksi maksettuja sekä sopimuksen mukaan laskutettavia lähetyksiä.

*****

Oikeat osoitetiedot postilähetyksissä, postilaatikoissa, -lokerikoissa ja -luukuissa helpottavat postinlajittelua ja jakelua

Postinlajittelijoiden ja jakajien työtä helpottavat oikeat osoitemerkinnät postilähetyksissä sekä postilaatikoissa, -lokerikoissa ja -luukuissa. Posti kulkee sujuvasti, kun postilähetyksissä on täydelliset vastaanottaja- ja osoitetiedot. Postilähetyksissä pitää olla seuraavat tiedot: vastaanottajan nimi, kadun tai tien nimi, talon numero, portaan tunnus ja huoneiston numero sekä postinumero ja postitoimipaikan nimi.

Myös postilaatikkoon, -lokerikkoon tai -luukkuun on tärkeää merkitä selkeästi luettavissa oleva osoitetieto. Erityisen tärkeää on, että katuosoitteen lisäksi talon tai huoneiston numero on hyvin näkyvillä. Posti suosittelee myös postinsaajien nimien merkitsemistä.