Liiketoimintamme

Kuluttajien ja yritysten vaatiessa palveluilta nopeutta, kitkattomuutta ja kätevyyttä, tarvitaan postin, logistiikkapalvelut ja verkkokaupan yhteen nivova arvoketju. 

Tämä tarkoittaa esimerkiksi sitä, että rahti ja lähetykset kulkevat kauttamme, ne varastoidaan, kootaan ja toimitetaan meidän toimestamme ja niiden liikkumista ohjataan järjestelmissämme. Ihmiset ja tekoäly palvelevat yhdessä vastaanottajien toiveita ja tarpeita.  

Kun kuluttaja tilaa jotain verkkokaupasta, työmme on alkanut jo kauan ennen tilausta. Postilaisten kädet ja järjestelmät ovat kuljettaneet tavaroita tuotantoon ja tuotannosta varastoon – optimoidusti, teollisen tason digitalisaatiota hyödyntäen, sekä eri rahtivirtoja ja varastoja yhdistäen.

Olemme lähettäneet, vastaanottaneet ja hyllyttäneet valmiit tuotteet myymälässä. Ja kun kuluttaja klikkaa ostoksen hyväksytyksi, olemme taas asialla aina kotiovelle saakka. 

Ja kaikki tämä tapahtuu pian myös päästöttömästi – tavalla, joka palvelee nykyhetkeä ja rakentaa parempaa huomista. 

Tämä kaikki jakautuu meillä seuraaviin liiketoimintoihin:

Postipalvelut

Postin kasvun ytimessä ovat paketit ja logistiikkapalvelut. Postipalveluilla on tärkeä rooli täydentää ja tukea näitä palveluita. Meillä on ainutlaatuinen, koko maan kattava jakeluverkko verkkokaupan ja viestinnän asiakkaiden tarpeisiin.

Viemme sanomalehdet, aikakauslehdet, kirjeet, kortit, mainokset ja paketit koteihin ja yrityksiin. Monikanavaisten palvelujemme kautta lähettäjä tavoittaa vastaanottajan useammalla tavalla.  

Postipalvelujen päämarkkina on Suomessa, mutta meillä on toimintaa myös Puolassa ja Baltiassa. 

Paketti ja verkkokauppa

​​​​​​​Verkkokauppa kehittyy ja kasvaa vauhdilla. Autamme asiakkaitamme näillä markkinoilla tarjoamalla modernia ja vastuullista logistiikkapalvelua. Keräämme, lajittelemme ja toimitamme perille viikoittain noin miljoona – vilkkaimpana sesonkina jopa kaksi miljoonaa – pakettia. Kehitämme jatkuvasti palveluverkostoamme, digitaalisia ratkaisuja sekä lajittelu- ja jakelukapasiteettiamme vastataksemme kuluttajien ja yritysten tarpeisiin myös tulevaisuudessa.

Olemme sitoutuneet päästöttömiin tiekuljetuksiin koko arvoketjumme osalta vuoteen 2030 mennessä. Toimimme Suomessa, Ruotsissa, Virossa, Latviassa ja Liettuassa, minkä lisäksi palvelemme suuria kansainvälisiä verkkokauppoja ympäri maailmaa.

Rahti

Olemme vastuullinen rahtipalveluiden tarjoaja ja asiakkaiden ykkösvalinta Suomessa.​ Tarjoamme valittujen kumppaneiden kanssa asiakkaillemme ja Postin liiketoiminnoille tehokkaan kuljetuksen sekä terminaaliverkoston.

Kuljetamme yritysten ja organisaatioiden rahtilähetykset kollista kokokuormaan. Meillä on Suomen kattavin ja nopein rahtiverkosto. Kotimaan rahti tavoittaa 90 % Suomen yrityksistä yhden yön yli.

Transval

Me transvalilla liikutamme isoja ja pieniä tavaroita, pidämme yritysten materiaali- ja tietovirrat liikkeellä tehokkaasti, luotettavasti ja turvallisesti. Teemme työtä varastoissa, terminaaleissa, tehtaissa, tuotantotiloissa tai myymälöissä, eli asiakkaamme tiloissa. Tai sitten ihan omissa sertifioiduissa, turvallisissa ja vastuullisissa varastoissamme. Yhden, kahden tai 5 000 työkaverin kanssa.

Alan markkinajohtajana meillä on ensikäden tietotaitoa ja työkalut siitä, mikä toimii logistiikassa tänään – ja mikä tulee toimimaan huomenna. Sadat asiakkaat luottavat meihin ympäri Suomen ja kokemusta meillä on yli 25 vuoden ajalta.

Lue lisää: www.transval.fi

Aditro Logistics

Aditro Logistics on yksi Pohjoismaiden johtavista sopimuslogistiikkayrityksistä. Tarjoamme laajan valikoiman logistiikkapalveluita, kuten varasto-, henkilöstövuokraus- ja kuljetuspalveluita, varastonhallintaa ja konsultointia. Työllistämme noin 1000 henkeä.

Meillä on yli 204 000 m2 varastotilaa logistiikkakeskuksissamme Jönköpingissä, Boråsissa, Arlandassa, Nykvarnissa ja Kopstadissa. Vastaamme myös useiden alueellisten varastoiden toiminnasta ympäri Ruotsin.

Aditro Logistics on ollut osa Posti Groupia vuodesta 2020.

Lue lisää: www.aditrologistics.com

Itella Venäjä

Itella Venäjä tarjoaa varasto-, rahti- ja huolintapalveluja Venäjän tärkeimmillä talousalueilla.