Presidentti Mauno Koiviston muistoksi postimerkki

24.05.2017

Posti kunnioittaa presidentti Mauno Koiviston muistoa julkaisemalla surumerkin 9. kesäkuuta 2017.

Sinisävyisessä postimerkissä on kuvituksena Koiviston kuva ja Suomen Valkoisen Ruusun ritarikunnan suurristi ketjuineen. Lisäksi merkissä on Koiviston nimikirjoitus ja synnyin- ja kuolinvuosi. Arkissa on kymmenen kotimaan ikimerkkiä. Merkin painosmäärä 1 000 000 kappaletta. Surumerkin on suunnitellut Timo Berry. Merkissä käytetyt valokuvat on ottanut Kari Santala (Skoy, Lehtikuva).

Postimerkki saa seurakseen ensipäivänkuoren ja -leiman. Kuoressa on presidentti Koiviston vaakuna, jonka yläpuolella tekstit "in memoriam" ja "valtakunnan parhaaksi", Vaakunan alapuolella on Koiviston synnyin- ja kuolinpäivä, nimikirjoitus ja teksti "presidentti - presidenten". 

Postimerkkiarkit ovat tilattavissa Postin verkkokaupassa. Tilaukset postitetaan 9. kesäkuuta - samana päivänä, kun merkki tulee myyntiin posteihin ja hyvin varusteltuihin myyntipisteisiin. 

Ensipäiväntapahtumaa vietetään Helsingin pääpostissa (Elielinaukio 2, 00100 Helsinki) 9. kesäkuuta klo 12-15. Merkkien lisäksi tapahtumassa myydään tyhjiä ensipäivänkuoria, joista kukin voi sommitella haluamansa kokonaisuuden. Posti toimittaa kestotilaajille postimerkin ja leimatulla merkillä varustetun ensipäivänkuoren 6. syyskuuta ilmestyvien merkkien toimituksen yhteydessä. 

Presidentti Mauno Koivisto kuoli 12. toukokuuta Helsingissä 93-vuotiaana. Hän oli syntynyt 25. marraskuuta 1923 Turussa. Koivisto toimi Suomen tasavallan presidenttinä 12 vuoden ajan vuosina 1982-1994. Hänet on ikuistettu postimerkkiin myös vuosina 1983 ja 1993. 

Edellisen kerran Suomessa on julkaistu surumerkki presidentti Urho Kekkosen muistoksi vuonna 1986. Surumerkein on kunnioitettu myös juoksija Paavo Nurmen, säveltäjä Jean Sibeliuksen sekä presidenttien P.E. Svinhufvudin ja Kyösti Kallion muistoa. 

Lisätietoja

Kuvamateriaalia tiedotusvälineiden käyttöön 

Postin verkkokauppa: www.posti.fi/ostoksille