Postin Smartpost-automaatit kaikkiin Bonavan uudiskerrostaloihin

19.06.2017

Bonava ja Posti julkistivat joulukuussa 2016 uuden Smartpost-automaattipalvelun pakettien lähettämiseen ja vastaanottamiseen. Bonava tuo Smartpost-automaatit lähivuosina kaikkiin rakennuttamiinsa kerrostaloihin pääkaupunkiseudulla, Turussa, Tampereella ja Oulussa. 

- Alkuvuonna 2017 käynnistynyt yhteistyö Postin kanssa on edennyt seuraavaan vaiheeseen,
ja Smartpost-automaatit otetaan käyttöön kaikissa Bonavan rakennuttamissa uudiskerrostaloissa.  Bonava-kotien asukkaat voivat joko noutaa tai lähettää verkkokaupasta tilaamansa tuotteet taloyhtiön yhteisissä tiloissa sijaitsevaan lukolliseen ja turvalliseen SmartPost-automaattiin. Palvelu on aina auki ja paketit voi noutaa itselleen sopivana ajankohtana, toteaa Kaisu Nousiainen, suunnittelu- ja tuotekehitysjohtaja, Bonava Suomi Oy. 

Tällä hetkellä automaatti asennetaan As Oy Espoon Päivänkorentoon, Järvenpään Kotisiiloon, As Oy Haagan Huviloihin, As Oy Helsingin Margaretaan. Turussa Turun Gränsbackan Auroraan,  ja Tampereella As Oy Tampereen Kalevanrinteen Muurarinkisälliin, As Oy Tampereen Linnainmaan Tempoon ja As Oy Tampereen Aamuun. 

Smartpost-automaatti voidaan asentaa myös jo valmistuneisiin, Bonavan rakennuttamiin kerrostaloihin, jos taloyhtiö niin päättää. Smartpostissa on lähetysten vastaanottamisen lisäksi omat laatikot valmiiksi maksetuille paketeille, kirjeille ja korteille. 

- Haluamme parantaa asukkaiden arkea ja kehittää Bonava-kodeista ja naapurustoista mahdollisimman monelle asukkaalle juuri heidän tarpeisiinsa sopivia koteja. SmartPost-automaatti on juuri tällainen, ja tuo lisää joustavuutta elämän eri tilanteisiin. Digitalisoituminen, palveluiden tarjonta ja verkkokauppa muuttavat ihmisten asiointi- ja ostotottumuksia. Muun muassa Telia ja HobbyHall toimittavat Smartpostiin ja uusimpana palveluna on tullut mukaan ruoan verkkokauppaostokset. Kauppahalli24:stä tilatut tuoretuotteet, säilykkeet, kalat ja kasvikset toimitetaan erillisissä kylmälaatikoissa, kertoo Kaisu Nousiainen.