Posti tarkastelee kirjelaatikoiden määrää ja paikkoja pääkaupunkiseudulla ja Uudellamaalla

18.04.2017

Posti on selvittänyt kirjelaatikoiden käyttöä pääkaupunkiseudulla ja Uudellamaalla. Osa kirjelaatikoista sijoitetaan uusille asiakaspaikoille ja samalla kirjelaatikoiden määrää karsitaan nykyisestä niiden vähäisen käytön takia. Osassa kirjelaatikoita tyhjennysaikaa muutetaan. Muutokset tehdään touko- kesäkuun aikana.

- Muokkaamme kirjelaatikkoverkostoa vastaamaan asiakkaiden nykyisiä käyttötarpeita. Kirjepostin määrän vähentyessä myös kirjelaatikoiden käyttö on vähentynyt. Tavoitteenamme on siirtää laatikoita sinne, missä ne palvelevat kirjeitä ja kortteja postittavia asiakkaitamme parhaiten. Vähäisessä käytössä olevat laatikot poistamme katukuvasta. Muutamme myös joidenkin kirjelaatikoiden päivittäisiä tyhjennysaikoja lähinnä pääkaupunkiseudulla ja Hyvinkäällä, aluepäällikkö Jukka Sauramäki Postista kertoo.

Muutoksen jälkeen pääkaupunkiseudulla ja Uudellamaalla palvelee edelleen kattava yli 1200 kirjelaatikon verkosto nykyisen runsaan 1500 laatikon sijasta.

Kirjelaatikoiden muutoksista tiedotetaan niiden kyljissä olevissa infolapuissa. Tietoa saa myös Postin asiakaspalvelusta sekä Postin nettisivuilla olevasta kirjelaatikkohausta.

Postilla on kaikkiaan noin 6100 kirjelaatikkoa eri puolilla Suomea. Postinjakajat ja kuljettajat keräävät postilähetykset laatikoista jakelu- ja keräilykierrosten yhteydessä. Kirjelaatikoiden tyhjentäminen tehdään mahdollisimman kustannustehokkaasti ja samalla ympäristöystävällisesti jakelu- ja keräilykierrosten yhteydessä. Kirjelaatikoiden käyttöastetta seurataan säännöllisesti ja laatikoita poistetaan ja siirretään uusille asiakaspaikoille, mikäli ne ovat vähäisessä käytössä tai esimerkiksi jatkuvan ilkivallan kohteena.