Posti perustaa oman palvelukeskuksen, työpaikkoja ei siirretä Tallinnaan

06.06.2017

Posti on päättänyt perustaa oman Palvelukeskuksen Suomeen, jonne keskitetään ICT:n, henkilöstöhallinnon, myynti- ja asiointikanavan, talouden ja hankinnan tukitoimintoja. Palvelukeskustiimi työskentelee eri toimipisteissä Suomessa, muun muassa Helsingissä, Turussa, Kuopiossa saman operatiivisen johdon ja toimintamallin alla.

Palvelukeskuksen perustamisesta käytiin yt-neuvottelut, jotka päättyivät tänään. Suunniteltu muutos voi aiheuttaa töiden uudelleenjärjestelyä, mutta sillä ei ole työsuhdetta heikentäviä vaikutuksia. Suunnitteilla ei myöskään ole henkilöstövähennyksiä eikä asemapaikkamuutoksia. Palvelukeskukseen on tulossa yhteensä noin 200 työntekijää.

Postin henkilöstöjohtaja Jaana Jokisen mukaan julkisuudessa olleet väitteet 300-400 työpaikan siirtämisestä Tallinnaan eivät pidä paikkansa.

- Olemme perustamassa elokuun alussa pääosin sisäisille asiakkaille tukitoimintoja tuottavan palvelukeskuksen. Se sijaitsee Suomessa ja kyse on normaalista organisaatiouudistuksesta. Ketään ei irtisanota tässä uudistuksessa. Emme suunnittele työpaikkojen siirtämistä Tallinnaan, sanoo Jokinen.

Postin hoidettavaksi siirtyy lisäksi noin 17 taloushallinnon tehtävää, joita Postin tytäryhtiö OpusCapita on hoitanut tähän asti Tallinnassa. Nämä tehtävät jatkuvat Tallinnassa, jonne rekrytoidaan erityisesti talouden osaajia. OpusCapitalla on ollut jo pitkään taloushallinnon palvelutoimintaa Virossa ja muissa Baltian maissa.

Jokisen mukaan Posti tarvitsee nykyaikaisen palvelukeskuksen, jollainen on jo monilla muilla suurilla palveluyrityksillä. Palvelukeskus on tärkeä osa uudistuvaa Postia ja asiakaskokemusta.

- Palvelukeskuksessa työskentelee tiiminä eri tukitoimintojen osaajia, jotka tuottavat kokonaisvaltaista palvelua. Palvelukeskus tuottaa tukipalveluita Postin myynnin, asiakaspalvelun, talouden, hankinnan, henkilöstöhallinnon ja liiketoimintojen käyttöön. Palvelukeskus tarjoaa myös henkilöstölle mahdollisuuden kehittää monipuolisesti ammatillista osaamistaan, sanoo Jokinen.