Posti ja Sinebrychoff tekivät merkittävän lisäsopimuksen juomalogistiikasta

09.03.2017

Posti ja Sinebrychoff ovat allekirjoittaneet merkittävän lisäsopimuksen juomalogistiikan palveluiden laajentamisesta. Sopimusten myötä Posti hoitaa Sinebrychoffin tuotteiden siirtokuljetukset, jakelut, hyllytykset ja paluulogistiikan kattavasti lähes koko Suomessa.

Palvelun ulkopuolella on Etelä-Suomen suorajakelualue, Rovaniemen/Lapin jakelu, Kajaani-Koillismaa-alue ja osa Kuopion terminaalin alueesta.

Palvelu otetaan nyt sovituilla uusilla alueilla käyttöön vaiheittain siten, että kaikki paikkakunnat ovat mukana palvelussa viimeistään alkuvuodesta 2018. Lisäksi sopimus Ahvenanmaan runkokuljetuksista on osa yhteistyötä. Sopimus on mittaluokaltaan yksi Postin kuljetuspalveluiden suurimpia.

Postin Kuljetuspalveluiden johtaja Jaakko Kaidesoja toteaa asiakkaiden haluavan kuljetuksissakin toimitusketjuratkaisun, kokonaispalvelun, mikä tuo tehokkuutta koko logistiikkaketjuun. Taustalla on Postin kyvykkyys investoida riittäviin it-järjestelmiin, joiden kautta varmistetaan reaaliaikainen tiedonkulku ja faktapohjainen volyymiohjaus.

- Sopimus Sinebrychoffin kanssa on Postin kannalta huomattava, sillä se antaa erinomaisen pohjavolyymin Postin elintarvikelogistiikalle ja tukee Postin strategisesti tärkeiden kuljetuspalveluiden kasvua. Samalla se on iso luottamuksen osoitus Postin kykyä kohtaan hoitaa isoja asiakkuuksia ja kehittää Suomen logistiikan rakenteita.

Taustalla on Sinebrychoffin kustannustehokkuuden sekä uudenlaisen strategisen kumppanuuden kehittäminen kilpailukyvyn ylläpitämiseksi. Muutos on merkittävä myös Sinebrychoffin vuosikymmeniä kestäneen tuotantomallin kannalta.

- Jakelun keskittäminen luo säästöjä ja yhden strategisen kumppanin käyttäminen varmuutta toimintaamme. Samoin terminaalien hallinnan siirto samalle toimijalle selkeyttää Sinebrychoffin juomalogistiikkaa, kertoo toimitusketjujohtaja Pasi Lehtinen Sinebrychoffilta.

Posti kuljettaa tuotteet yli yön -kuljetuksina terminaaleihinsa, jossa ne lajitellaan ja jaetaan edelleen kauppoihin ja ravintoloihin. Posti hoitaa myös hyllytykset myymälöissä.

- On hienoa, että sopimus tukee myös Postin uusien palveluiden kasvua myymälöiden sisälogistiikassa ja luo uusia työpaikkoja perusjakeluun. Posti työllistää Suomessa yli 800 kuljetusyritystä. Valtakunnallisena toimijana paikalliset yhteistyökumppanit mahdollistavat lokaalit palvelut, Kaidesoja toteaa.

Suomalainen elintarvikelogistiikan suunnannäyttäjä

Postin tavoitteena on kasvaa elintarvikelogistiikassa. Koko Suomen kattavan kuljetusverkoston, tehokkaiden kuljetusten sekä monipuolisen ja ammattitaitoisen logistiikkaosaamisen ansiosta kysyntää riittää.

- Kaupan ala on suurten rakenteellisen uudistusten edessä ja logistiikan uudenlaiset järjestelyt ja kumppanuudet tuovat kilpailukykyä alan toimijoille. Asiakkaat tarvitsevat täysin uudenlaisia logistiikkaratkaisuja, mistä Sinebrychoff on yksi erinomainen esimerkki, Kaidesoja jatkaa.

Posti palvelee puolueettomasti ja kokonaisvaltaisesti kaikkia elintarvikealan toimijoita Suomessa. Asiakkaita ovat mm. elintarvikealan tuotantolaitokset, keskusliikkeet, yritykset, kaupat, verkkokaupat, ravintolat, hotellit, panimot, meijerit, leipomot, suurkeittiöt ja laitokset.

- Pitkä kokemus logistiikasta tuo laatua, varmuutta, läpinäkyvyyttä ja kilpailukykyisiä palveluja, joita asiakkaamme odottavat.

SINEBRYCHOFF

Lähes 200-vuotias Sinebrychoff on Suomen johtava oluiden, siidereiden sekä virvoitus- ja energiajuomien valmistaja, joka tarjoaa myös kattavan valikoiman kansainvälisiä oluita ja yhteistyökumppaniensa kautta laajan valikoiman muita alkoholijuomia. Sinebrychoff aloitti panimotoiminnan 1819 ja on tänään Pohjoismaiden vanhin panimo ja Suomen vanhin elintarvikealan yritys. Sinebrychoff on osa kansainvälistä Carlsberg-konsernia.

Postin palvelut Sinebrychoffille


36 vuotta Postilla työskennellyt Risto Itämö hyllytystehtävissään Seinäjoen Minimanissa. Pilotissa Itämö hyllytti panimotuotteita maanantaisin ja ja torstaisin. Perinteisten postipalveluiden ja Sinebrychoffin jakelutehtävien lisäksi Itämö vie vanhuksille kotiaterioita kolmesti viikossa.