Veteraaneille 25 000 kiitoskorttia itsenäisyyspäiväksi

05.12.2016

Kiitos muistamisesta!

Sotiemme veteraaneja muistetaan ja ilahdutetaan jälleen suomalaisten lähettämillä kiitoskorteilla. Postin toista kertaa järjestämä korttikeräys pääsi tavoitteeseensa, ja kaikille veteraaniliittojen rekisterissä oleville voitiin viedä kiitoskortti. Kiitoskortteja käsiteltiin Postissa yli 25 000.

Posti on jakanut kortit perille Suomen Sotaveteraaniliiton, Sotainvalidien Veljesliiton, Rintamaveteraaniliiton ja Kaatuneitten Omaisten liiton antamien osoitetietojen mukaan. Viime itsenäisyyspäivänä veteraaneille jaettiin 15 000 tervehdystä.

Olitte urheita ja rohkeita!

Näin kirjoitti veteraanille koululainen, joka osallistui tänä vuonna Postin veteraanien kiitoskorttikampanjaan. Korteissa veteraaneja kiitettiin maan puolustamisesta ja siitä, että saadaan elää vapaassa ja itsenäisessä maassa. Kiitoksista välittyi syvä arvostus veteraaneja kohtaan. Korttien lähettäjissä oli yksityishenkilöiden lisäksi muun muassa rauhanturvaajia, koululuokkia, yhdistyksiä, yrityksiä, päiväkoteja ja perheitä, jotka muistivat veteraaneja lasten kuvien kera.

- Tänä vuonna saimme enemmän askarreltuja kortteja, joihin oli nähty valtavasti vaivaa. Kaikki kiitokset oli kirjoitettu ajatuksella. Korttien läpikäyminen sai meidät Postissa monet kerrat liikuttumaan. Lämmin kiitos kaikille lähettäjille osallistumisesta ja postilaisille, jotka tekivät arvokkaan työn korttien käsittelyssä ja jakelussa, Postin Kirjepalveluiden liiketoimintajohtaja Ulla Seppälä sanoo.

Monet toivat korteissa esiin, etteivät voi täysin käsittää, mitä veteraanit ovat joutuneet kokemaan. Omien isovanhempien kertomia kokemuksia sodasta pidetään arvokkaana tietona. Vanhemmat kiittävät, että lapset ja lapsenlapset saavat elää vapaassa maassa.

"Kiitos, että taistelitte Suomen puolesta, vaikka en siitä niin ymmärrä."

"Kiitos vapaasta Suomesta!"

"Minulle Suomen sotaveteraanit ovat oikean elämän supersankareita."

"Tänäkin itsenäisyyspäivänä sytytämme kaksi sinivalkoista kynttilää suurella kunnioituksella ja kiitollisuudella."

"Suomalaiset ovat ylpeitä omasta maastaan."

Korttien lähettäjien ja saajien tunnelmista kerrottiin viime itsenäisyyspäivän jälkeen. 

Hyvää itsenäisyyspäivää!