Postin pääkonttorin naapuriin asuntoja 4 000 asukkaalle

19.04.2016

Postin pääkonttorin läheisyyteen Helsingin Pohjois-Pasilaan kaavoitetaan uutta asuinaluetta, Eteläistä Postipuistoa, jonne on suunnitteilla uusia asuntoja noin 4 000 asukkaalle. Asuntojen lisäksi alueelle suunnitellaan toimitiloja yrityksille ja palveluille. Uudet toimisto- ja liiketilat tulisivat lähelle Ilmalan asemaa.

- Kyseessä on iso hanke, joka jatkuu aina 2030-luvulle. Postin toiminnot säilyvät alueella vähintään sinne saakka, toimitusjohtaja Jarkko Ämtö Posti Kiinteistöistä sanoo.

Eteläinen Postipuisto on osa suurempaa kokonaisuutta. Tavoitteena on muodostaa yhtenäinen nauhakaupunki yhdessä Pohjois-Pasilan alueen kanssa, joka rakennetaan entisen maaliikennekeskuksen paikalle. Alue jatkuu Ilmalan aseman liepeille. Alueen keskelle suunnitellaan puisto- ja aukiosarjaa, joka johtaa Ilmalan asemalta Keskuspuistoon.

Ilmalan aseman kautta kulkee muun muassa kehärata eli lentokenttäjuna. Uudelle asuinalueelle suunnitellaan myös raitiotietä.

Rakentaminen alkaa vuonna 2018

Alueen maanomistajat, Posti, VR-Yhtymä Oy ja Senaatti-kiinteistöt, ovat mukana alueen suunnittelussa. Asemakaavamuutos on alustavien suunnitelmien mukaan lainvoimainen vuoden 2017 loppupuolella ja ensimmäisten talojen rakentaminen alkaa vuonna 2018. Työt alkavat maa-aineksen perusteellisella puhdistuksella, sillä alueella on sijainnut kaatopaikka vuosina 1949-1963. Tämän puhdistustyön suunnittelusta vastaa Ramboll Finland Oy ja sitä valvoo Helsingin kaupunki tai Aluehallintovirasto.

Postin pääkonttori ja postikeskus pysyvät alueella ainakin 2030-luvulle saakka. Alueen suunnittelussa otetaan huomioon mahdollisuudet kokeilla yhdessä alueen asukkaiden ja yritysten kanssa erilaisia Postin uusia lähilogistiikan palveluja ja postinjakelun malleja. Postin asiakkaiden tarpeet ja ajankäyttö ovat muuttuneet, joten Posti kehittää myös useita aivan uudenlaisia palveluja yhdessä asiakkaidensa kanssa.

Havainnekuva.

Eteläisen Postipuiston suunnittelun tueksi järjestetään avoin ideointi- ja keskustelutilaisuus 21.4. Länsi-Pasilassa. Samassa tilaisuudessa kerrotaan laajemmin ajankohtaista tietoa Keski- ja Pohjois-Pasilan suunnittelun etenemisestä.