Postin kirjelaatikot ilkivallan kohteena Tampereella (päivitetty klo 15.30)

21.10.2016

Postin kirjelaatikot ovat joutuneet jälleen ilkivallan kohteeksi. Posti on tehnyt tapauksista rikosilmoituksen. Kirjelaatikoihin jätettyjä lähetyksiä on mahdollisesti kateissa.

- Teemme kaikkemme suojataksemme asiakkaidemme lähetyksiä. Ennaltaehkäisynä suosittelemme, että nyt viikonlopun aikana lähetykset jätettäisiin posteihin, sillä kirjelaatikoita ei tyhjennetä viikonloppuisin. Kaikki postin kirjelaatikot ovat tukevaa tekoa ja turvallisia, mutta valitettavasti se ei ole estänyt ilkivaltaa, sanoo Postin turvallisuuspäällikkö Heikki Horn. *

Tampereen alueen postien sijainnit löytyvät Postin verkkosivulta posti.fi.

Ilkivalta on kohdistunut seuraavissa osoitteissa oleviin kirjelaatikkoihin:

LISÄTTY klo 13.30:

Yllämainittujen ajankohtien välillä lähetyksiä kirjelaatikkoon jättäneiden toivotaan varmistavan lähetyksensä perillemeno vastaanottajalta. Tarvittaessa pyydämme ottamaan yhteyttä Postin asiakaspalveluun, joka vastaa numerossa 0200 71000 (pvm/mpm).

Posti huputtaa ilkivallan kohteeksi joutuneet kirjelaatikot ja ne ovat toistaiseksi pois käytöstä.

Postin kirjelaatikolle tehty ilkivalta on vakava rikos. Siinä häiritään tietoliikennettä ja rikotaan viestintäsalaisuutta. Posti tekee jokaisesta tapauksesta rikosilmoituksen ja auttaa kaikin tavoin poliisin tutkintaa mm. keräämällä yhteyttä ottaneilta asiakkailta mahdollisesti kateisiin joutuneista lähetyksistä tietoja, jotka toimitetaan poliisille tutkintaa varten. Rikoksen tekijä on vastuussa sekä lähetyksille että kirjelaatikoille aiheuttamistaan vahingoista.

PÄIVITETTY klo 15.00: Lisätty suositus asiakkaille *

Viestinnän yhteystiedot medialle