Anttilan konkurssista johtuneet Postin varastopalveluiden yt-neuvottelut päättyneet

11.10.2016

Posti on saanut päätökseen yhteistoimintaneuvottelut, joiden taustalla oli erityisesti Postin merkittävän asiakkaan, Anttilan, konkurssi heinäkuussa 2016. Neuvottelut aloitettiin 1.9.2016.

Kohderyhmä neuvottelujen alkaessa oli yhteensä 566 henkilöä. Yt-neuvottelujen tuloksena irtisanottavia työsuhteita on 60.

- Valitettavasti Postin suurimman logistiikka-asiakkaan menetys asiakkaan konkurssin myötä ja asiakasrakenteen muutokset vaativat meitä sopeuttamaan toimintaamme. Olen pahoillani jokaisen irtisanottavan henkilön puolesta. Teimme kaikkemme tässä haastavassa tilanteessa, että irtisanomisten määrä jäi mahdollisimman pieneksi, sanoo Postin Toimitusketjuratkaisut-yksikön johtaja Harri Kämppä.

Posti tarjosi neuvottelujen kohderyhmälle mahdollisuutta osallistu Postin Uusi polku -tukiohjelmaan. Uusi polku -tukiohjelma tarjoaa valmennusta ja tukea työnhakuun, uudelleenkouluttautumiseen tai yrittäjäksi ryhtymiseen.

Varastopalveluiden osalta aiemmin kesällä käytiin yt-neuvottelut, jotka johtuivat varastotoimintojen keskittämisestä verkkokauppalogistiikan palvelukeskukseen sekä toimintojen ja prosessien automatisoinnista. Näiden jo uutisoitujen yt-neuvottelujen tuloksena irtisanottavia työsuhteita oli 28.

Yhteystiedot median edustajille