3 200 Postin kausiapulaista auttaa joulun onnistumisessa

15.11.2016

Monelle työpaikka on ensimmäinen

Posti varautuu joulusesonkiin palkkaamalla noin 3 200 kausiapulaista ympäri Suomen. Kausiapulaisista puolet työllistyy joulutervehdysten ja pakettien lajitteluun, toinen puoli jakeluun ja kuljetukseen.

Joulu on perinteisesti Postissa vuoden kiireisintä aikaa. Viime vuonna suomalaiset lähettivät yli 30 miljoonaa joulukorttia, ja pelkästään joulunalusviikolla Posti kuljetti ennätykselliset miljoona pakettia.

Joulun kausityöt ajoittuvat marraskuun lopusta jouluviikolle. Kiivain tahti lajittelussa alkaa itsenäisyyspäiväviikolla, jakelussa viikkoa myöhemmin.

Kausiapulaiset työskentelevät tiiviisti muun henkilöstömme kanssa, ja jokaisen työ on tärkeää siinä, että vuoden tärkein sesonki sujuu mallikkaasti. Suuri juhla on Postin arkea - kuljetamme koteihin odotettuja lähetyksiä ja hyvää mieltä, kertoo Ville Hakala Postin HR:stä.

Joulu Postissa monelle jo perinne

Postin kausityöt kiinnostavat etenkin nuoria ja opiskelijoita. Kaksi kolmasosaa tämän vuoden hakijoista on ollut alle 25-vuotiaita. Sadoille nuorille Postin joulu tarjoaa ensimmäisen, tärkeän työkokemuksen.

Joulutervehdysten parissa työskentely on monelle myös odotettu jouluperinne, johon halutaan palata vuosi toisensa jälkeen. Viime joulun kausiapulaisista 90 % kertoi olevansa kiinnostunut palaamaan kausityöhön jatkossakin.

Olemme iloisia siitä, että moni haluaa palata meille vuodesta toiseen. Palautteissa on kiitelty mukavista työkavereista, hyvästä ilmapiiristä ja motivoivasta työstä, Ville Hakala kertoo.

Joulun kausiapulaisten määrät eri puolilla Suomea (lajittelu ja jakelu)

Paikkoja vielä avoinna ympäri Suomen

Viime jouluna hakijoita oli yli 9 500, ja heistä noin joka kolmas sai työpaikan. Valtaosa tämän joulun rekrytoinneista on jo tehty, mutta paikkoja on vielä runsaasti auki ympäri Suomen.

Kausiapulaisilta edellytetään pääsääntöisesti 18 vuoden ikää ja suomen kielen taitoa. Tarkemmat ohjeet ja hakuajat kannattaa tarkistaa työpaikkailmoituksesta. Kaikki avoimet työpaikat löytyvät osoitteesta posti.com/tyopaikat.

Joulutervehdysten punainen kuori jaetaan Postisen välissä 16.11.

Joulutervehdysten lähettämiseen tarkoitettu punainen postituskuori jaetaan koteihin Postisen välissä keskiviikkona 16.11. Siinä kulkevat joulutaksalla 0,90 e maksetut kotimaan joulutervehdykset, joiden viimeinen lähetyspäivä on 14.12. Postituskuorella joulutervehdykset voi postittaa hyvissä ajoin, ja niiden jakelu aloitetaan sopivasti ennen joulua. Punaisia postituskuoria saa myös posteista.

Joulupostin tärkeät päivämäärät löytyvät Postin joulusivustolta www.posti.fi/joulu. Esimerkiksi paketit Euroopan ulkopuolelle tulee lähettää viimeistään 7.12.

Postin digitaaliset palvelut tähtäävät helppoon asiointiin missä ja milloin asiakkaalle sopii. Lähettämisen verkkopalvelu auttaa kotimaan pakettien ja kirjattujen kirjeiden lähettämisessä verkossa tai Postin mobiilisovelluksessa. Valmiiksi verkkopalvelussa maksetun lähetyksen voi jättää mihin tahansa postiin tai pakettiautomaattiin. Lue lisää: www.posti.fi/lahettaminen.

Postin verkostoon kuuluu yhteensä yli 1 400 palvelupistettä mukaan lukien 480 pakettiautomaattia. Valtaosa posteista sijaitsee palveluyrityksissä, jotka tarjoavat pitkät aukioloajat. Posti varautuu joulusesonkiin pidentämällä aukioloaikoja myös omissa myymälöissään ja asiakaspalvelussa.

Suurin osa Postin omista myymälöistä on joulun alla auki normaalia pidempään:

Joulun alla Postin omat myymälät ovat avoinna myös viikonloppuisin: