Postin uusi palvelu helpottaa kansainvälistä verkkokauppaa

09.06.2015

 

Kansainvälisen verkkokaupan asiakaspalautusten hallitseminen on perinteisesti ollut sekä kauppiaille että asiakkaille hankalaa. Postin uusi, suomalaisille verkkokauppiaille tarjottava Kansainvälinen palautuspalvelu, ERS-palvelu (Easy Return Solution) helpottaa merkittävästi palautusten hoitoa.
 
Suomi on yksi kahdestakymmenestäkolmesta eurooppalaisesta postista, joka on sopinut tästä yhteisestä rajat ylittävästä palautuspalvelusta. Palvelu on ensimmäisenä saatavissa seuraavista maista: Viro, Saksa, Ranska, Iso-Britannia, Hollanti, Belgia. Tavoitteena on avata lisää maita vuoden 2015 aikana.
 
Jos suomalaisen verkkokaupan muualla kuin Suomessa oleva kuluttaja-asiakas haluaa palauttaa verkkokaupasta ostamansa tuotteen, kauppias toimittaa asiakkaalle sähköpostilla palautusta varten osoitekortin, jolla asiakas voi helposti palauttaa tuotteen maan paikallisen postin kautta. Suomalainen verkkokauppa ostaa siis palvelun meiltä Postista ja päättää, onko palautus hänen asiakkailleen maksullinen vai ei.
 
Backstage Rock Shop Oy otti ensimmäisenä suomalaisena verkkokauppana käyttöönsä ERS-palvelun. Yritys valmistaa, myy ja markkinoi artistien fanituotteita ympäri maailman.
 
- Haluamme palvella asiakkaitamme paremmin ja tehostaa palautuksen vastaanottamisen vaatimaa aikaa. ERS-palvelulta odotamme helpotusta erityisesti pakettien palautuksiin, ne tulevat jatkossa suoraan meille toimistolle. Tyypillisesti palautettavia tuotteita ovat vääränkokoiset paidat, sanoo Esa Tuohimäki Backstage Rock Shopista.
 
- Vaikeat palautuskäytännöt ovat olleet konkreettisia kaupankäynnin esteitä. ERS-palvelun avulla kauppias voi kasvattaa kansainvälistä myyntiään ja asiakkaat ovat tyytyväisiä, sanoo Postin tuotepäällikkö Matti Haimi.
 
Lisätiedot: