Postin sopimusasiakkaat voivat lähettää pientavaraa maksikokoisena kirjeenä

29.01.2015

Pientavaralähetyksissä käytetty maksikokoinen kirje säilyy yhä yritysten toimitustapana Postin sopimusasiakkailla kuten tähänkin asti. Myös Postin sopimusasiakkaiden pakettipalvelut ovat vaihtoehto pientavaralähetyksille. Posteista kotimaahan lähetettävät ja käteisellä maksettavat Maksikirjeet poistuvat 9.2. Postin palveluvalikoimasta. Ulkomaille Maksikirjeitä voivat edelleen lähettää myös käteisasiakkaat.

Sopimusasiakkaita ovat ne yritykset, jotka ovat Postin laskutusasiakkaita tai käyttävät postimaksukonetta tai Postin hinnoittelupalvelua. Pienelle yritykselle toinen vaihtoehto pakettilähetyksiin on ottaa käyttöön Postin pienyritysten verkkopalvelu Verkosto. Verkosto-palvelun voi ottaa käyttöön henkilökohtaisilla verkkopankkitunnuksilla ja yrityksen nimenkirjoitusoikeudella.

Yli kolmen sentin paksuiset, käteisasiakkaiden posteista kotimaahan lähettämät tavaralähetykset kulkevat jatkossa seurattavina paketteina. Pakettien lähetys- ja vastaanottokanavia on entistä enemmän, sillä paketin voi lähettää postien lisäksi myös pakettiautomaateista. Vastaanottaja saa paketista saapumisilmoituksen esimerkiksi tekstiviestinä kirjettä nopeammin. Pienen paketin lähettäminen on käteisasiakkaalle edullisinta Postin pakettiautomaateilla tai Postin verkkopalvelun avulla www.posti.fi/lahettaminen. Verkkopalvelussa voi maksaa postimaksun ja tulostaa osoitekortin paketin päälle. Valmiiksi maksetun paketin voi jättää postiin. Paketin seuraaminen on helppoa kännykästä Posti-mobiilisovelluksella tai posti.fi-sivuilta.

 

Lisätietoja yrityksille asiakkaaksi tulosta