Postin myymälät palvelevat normaalisti mielenilmauksista huolimatta

27.05.2015

Hyvät asiakkaamme,

Posti uudistaa postiverkostoaan. Lisäämme palvelupisteiden määrää 100:lla ja parannamme palvelujen saatavuutta myös iltaisin ja viikonloppuisin. Vastaamme uudistuksella myös verkkokaupan kasvun myötä lisääntyvään pakettien määrään ja niiden nopeaan toimittamiseen asiakkaille.

Uudistukseen on kohdistunut ja voi edelleen kohdistua Posti- ja logistiikka-alan unioni PAU:n järjestämiä mielenilmauksia Postin omien myymälöiden läheisyydessä. Mielenilmauksesta huolimatta asiakaspalvelun tulisi sujua häiriöttä. Mielenilmauksilla ei ole vaikutusta Postin muihin palveluihin.

Postille on kunnia-asia, että palvelujen laatu on korkeatasoista kaikissa Postin palvelupisteissä. Ammattitaitoinen ja postiasioihin koulutettu henkilöstö palvelee teitä jatkossakin sekä Postin omissa myymälöissä että kumppaniyritystemme ylläpitämissä posteissa.

Henkilökohtaisen palvelun lisäksi monet Postin palvelut on saatavilla myös verkossa, joten voitte valita teille kulloinkin sopivan tavan hoitaa postiasiat. Suosituimpia palvelujamme on muuttoilmoitus ja paketinohjaus haluttuun noutopaikkaan. Asiakaspalvelua saa myös verkossa tai puhelimitse.

Kehitämme palvelujamme huomioiden kaikki asiakasryhmämme: henkilöasiakkaat, PK-yritykset, suuret yritykset ja muut yhteisöt. Yritykset suosivat esimerkiksi lähetysten ennakkoon maksamista, jolloin lähetykset on helppo jättää mihin tahansa postiin Suomessa, silloin kun se itselle sopii.

Postin omaa myymäläverkostoa uudistetaan asiakaslähtöisemmäksi

Osa uudistuksesta koskee Postin omaa myymäläverkostoa, jossa palvelujen saatavuus ei vastaa asiakkaiden nykyisiä tarpeita. Uudistuksessa osa Postin myymälöistä siirtyisi kumppaniyritysten ylläpitämiksi posteiksi, joista postipalveluja saa laajemmin myös iltaisin ja viikonloppuisin. Osa Postin myymälöistä jatkaisi toimintaansa. Muutos tähtää palvelujen parantamiseen kaikilla paikkakunnilla.

Muutos tapahtuisi vaiheittain vuosina 2015 - 2018. Postin palvelupisteiden määrä ja sijainti noudattavat postilakia myös mahdollisten muutosten jälkeen. Asiakkaille mahdollisista muutoksista kerrotaan hyvissä ajoin.

- Ymmärrettävästi YT-uutinen on henkilöstöllemme raskas ja olemme erittäin pahoillamme, jos mielenilmauksesta on haittaa asiakkaillemme. Muutokseen liittyviä asioita käsitellään kuitenkin yhteisessä neuvottelupöydässä henkilöstön edustajien kanssa. Etsimme yhdessä muutokseen liittyviä ratkaisuja parasta aikaa, sanoo Postin palveluverkostosta vastaava johtaja Riku Kuusisto.

100 uutta Postin palvelupistettä ja Suomen laajin palveluverkko

Uudistuksen myötä Posti suunnittelee 100 uuden palvelupisteen avaamista eri puolille Suomea. Palvelupisteitä on nyt yhteensä noin 1400 ja muutaman vuoden kuluttua 1500. Suunniteltu muutos mahdollistaa Postin asiakkaille joustavammat asiointiajat iltaisin ja viikonloppuisin. Postilla on jatkossakin Suomen laajin palvelupisteverkosto.

Vastaavanlainen muutos postien siirtymisestä palveluyritysten yhteyteen on tapahtunut jo aiemmin esimerkiksi Hollannissa, Tanskassa, Ruotsissa ja Norjassa, joissa postiyhtiöillä ei ole lainkaan tai on vain vähän niin sanottuja omia posteja.

Asiakkaat toivovat posteille kauppojen aukioloaikoja

Uudistuksilla Posti vastaa asiakkaidensa toiveisiin. Ihmisten ajankäytössä, liikkuvuudessa ja asiointitottumuksissa on tapahtunut voimakas muutos. TNS Gallupin uusimman tutkimuksen mukaan yli 70 % suomalaisista haluaa posteille kauppojen aukioloajat eli palvelua myös iltaisin ja viikonloppuisin.

- Kiitos arvokkaasta palautteesta. Asiakastutkimuksemme ovat jo useamman vuoden ajan kertoneet, että postiasiointi halutaan hoitaa muun asioinnin yhteydessä, vaikkapa kauppareissulla. Kumppaniyritystemme yhteydessä on jo nyt noin 800 postia eli 90 % kaikista posteista, kertoo Riku Kuusisto.

Henkilöstöstä pidetään huolta muutoksessakin

Posti noudattaa vastuullista henkilöstöpolitiikkaa ja tukee henkilöstöään mittavilla tukitoimilla myös muutoksessa.

- Me haluamme hoitaa muutoksen vastuullisesti. Me pystymme tarjoamaan hyvää tukea sekä taloudellisesti että valmennuksen kautta - mahdollisuuden asiakaspalvelun ammattilaisillemme löytää uusi polku myös Postin ulkopuolelta, Riku Kuusisto sanoo.

Postin Uusi polku -tukiohjelma tarjoaa valmennusta ja tukea työnhakuun, uudelleenkouluttautumiseen tai yrittäjäksi ryhtymiseen.

Aiheesta lisää Postin tiedotteessa 23.4.2015