Posti tuo pakettiautomaatit viiteen yliopistoon

23.02.2015

Viisi yliopistoa saa oman Postin pakettiautomaatin helmikuun lopussa. Posti tahtoo tuoda verkkokauppaostokset lähemmäs opiskelijoita ja tehdä pakettien noutamisesta ja lähettämisestä entistä helpompaa. Pakettiautomaatit täydentävät Postin palvelupisteverkostoa, johon kuuluu yli 1 450 palvelupistettä. Posti kehittää erilaisia palveluvaihtoehtoja, sillä ihmisten liikkuvuus, ajankäyttö ja asiointitottumukset muuttuvat ja palveluilta halutaan joustavuutta.  

Postien ja pakettiautomaattien rinnalla postipalveluja saa myös verkosta, jossa voi esimerkiksi maksaa valmiiksi paketin postimaksun tai lähettää aidon postikortin. Pakettien kulkua on helppoa seurata Postin mobiilisovelluksella, joka kertoo arvion paketin perilletuloajasta.

- Postiasioinnista 80 prosenttia on pakettien noutamista. Pakettiautomaatit ovat suosittuja, ja niitä pidetään vaivattomana tapana vastaanottaa paketteja. Toivomme, että pakettiautomaatit tekevät osaltaan opiskelijoiden ja yliopistojen henkilökunnan arjesta sujuvampaa, pakettiautomaateista vastaava Saara Pietilä Postista sanoo.

Yliopiston pakettiautomaattiin voi ohjata omia verkkokauppaostoksia Postin paketinohjauspalvelussa.   Lisäksi noin 1 400 verkkokaupasta voi tilata ostokset suoraan pakettiautomaattiin. Pakettiautomaattiin voi lähettää paketteja paitsi toisesta pakettiautomaatista myös posteista.

Pakettiautomaatit palvelevat myös pakettien lähettämisessä. Niillä paketit hinnoitellaan lokerokoon mukaan (alk. 6,90 €/kpl) ja lähetyksillä on yksi painoraja 35 kg asti. Kun lähetys on noudettavissa Postin pakettiautomaatista, asiakas saa kännykkäänsä tekstiviestinä lokerokoodin.

Uusien pakettiautomaattien sijainnit:

Lisätietoa ja kaikki maan pakettiautomaatit kartalla: www.posti.fi/pakettiautomaatti
Postin paketinohjauspalvelun saa käyttöön osoitteesta: www.posti.fi/ohjaus