Posti on Jyväskylän kaupungin kumppani vaativissa logistiikkapalveluissa

04.06.2015

Heinäkuusta 2015 alkaen Posti hoitaa Jyväskylän kaupungin ja Jyväskylän yhteistoiminta-alueen terveyskeskusten sisäisten yksiköiden tavarankuljetukset ja kaupungin sisäisen ja ulkoisen postin ja postipakettien noudon, lajittelun ja toimituksen sekä kaupungin kuriirikuljetukset.

- Posti osoitti tarjouskilpailussa palvelunsa laadukkuuden ja kustannustehokkuuden lisäksi myös esimerkillistä ympäristövastuuta. Jyväskylän kaupungissa ympäristöasioiden huomioiminen ostopalveluissa on strateginen linjaus ja ympäristönäkökohtia painotettiin näitäkin palveluja koskevassa tarjouspyynnössä voimakkaasti, toteaa hankintapäällikkö Katri Löytty, Jyväskylän kaupungin Talouskeskus-liikelaitoksesta.

Palvelun ytimessä ovat kuljetusten toimitusketjun hallinta sekä kuljetusten yhdistely ja reittioptimointi. Käytännössä Posti vastaanottaa ja tarkastaa Kuormaajantiellä olevaan terminaaliinsa kaupungin tilaamia tavara- ja postilähetyksiä. Terminaalipalvelussa lähetykset yhdistellään siten, että päällekkäisiä jakelukuljetuksia samoihin toimipisteisiin pystytään välttämään. Myös kuljetusreitit suunnitellaan optimaalisiksi.

- Posti tarjoaa Jyväskylän kaupungille parhaan mahdollisen ratkaisun vaativissakin logistiikkatarpeissa. Pystymme yhdistelemään kaupungin posti- ja tavaralähetyksiä siten, että päällekkäisiä jakelukuljetuksia samoihin toimipisteisiin pystytään välttämään, sanoo Postin Yritysten kuljetuspalveluiden tuotteista ja palveluista vastaava johtaja Eero Tulla.

Tavarankuljetukset ovat erilaisia hoitotarvikkeita, kuten anestesiatarvikkeita, leikkaustekstiilejä ja dialyysitarvikkeita, toimistotarvikkeita, pehmopaperia, pesu- ja puhdistusaineita sekä siivoustarvikkeita. Yhteensä tuotteita on vuosittain hieman vajaat 10 000 tilausta. Sisäisen postin jakelureittiin sisältyy noin 220 toimipistettä, joista joihinkin sisäinen posti toimitetaan saman arkipäivän aikana. Ulkoisen postin vuosittainen volyymi on yhteensä noin 740 000 saapuvaa tai lähtevää kirje- ja pakettilähetystä.

Postin yhtenä vahvuutena on pitkäjänteinen panostus ympäristövastuuseen

Posti on hoitanut vastaavanlaisia kuljetuksia useilla paikkakunnalla monien vuosien ajan. Jyväskylän kaupungin kanssa sovitun sopimuksen pohjalla ovat vahvat vaatimukset palvelun laadukkuudesta, toimitusaikavarmuudesta ja ympäristövastuusta. Postin kaikki palvelut Suomessa ovat 100 % hiilineutraaleja.