Posti kuljettaa Karkkilan kaupungin kaikki ateriakuljetukset

09.06.2015

Elokuusta alkaen Posti kuljettaa Karkkilan kaupungin ateriakuljetukset kouluille, päiväkoteihin, terveyskeskukseen ja henkilöstöravintola Rautapataan sekä kotiateriat kaupungin kotiateriapalvelun piirissä oleville asiakkaille. Ateriat viedään tilauksen mukaan joko kylmänä tai kuumana. Palvelu sisältää myös astioiden ja pakkausten kuljetukset asiakkaalle sekä paluukuljetuksia takaisin keskuskeittiöön.

- Karkkilan kaupunki haluaa palvella asukkaitaan mahdollisimman hyvin ja samalla kustannustehokkaasti. Postin ja kaupungin välinen yhteistyö mahdollistaa täsmälliset ateriakuljetukset asukkailleen, sanoo Ahti Huhtaniska, Karkkilan kaupungin tekninen johtaja.

Ateriakuljetukset ovat minuuttipeliä ja sitovat paljon kuljetuskalustoa lyhyiksi ajoiksi päivittäin. Se edellyttää Postilta resursseja sekä varautumista myös päivittäisiin muutoksiin. Laadullisina perusteina valintaan vaikuttivat muun muassa suunnitelmat poikkeustilanteiden varalle henkilöstön ja kuljetuskaluston osalta sekä ympäristövaikutusten huomioiminen.

Postilla on pitkät perinteet kunnallisen ateriapalvelun kumppanina

Posti toteuttaa ateriakuljetuksia tällä hetkellä noin 100 paikkakunnalla. Viemme vuodessa 2 miljoonaa ateriaa koteihin ja päivittäin 500 000 ateriaa päiväkoteihin, kouluihin, palvelutaloihin ja muihin kuntien toimipisteisiin. Kaikki Postin tarjoamat alueelliset ateriakuljetukset ovat asiakaskohtaisesti räätälöityjä ratkaisuja, jolloin kuljetusajat ja paikat sekä toimintatavat on sovittu asiakkaan tarpeen mukaan. Vuoden 2015 alusta alkaen kaikki Postin palvelut ovat 100 % hiilineutraaleja.