Lomalle lähtijä – käännä postit kesäosoitteeseen tai tilaa jakelun keskeytys

18.05.2015

Kesäkaudella monessa mökkipitäjässä on tavallista enemmän jaettavaa postia, kun lomailijat kääntävät postit kesäosoitteeseen. Myös postinjakelun keskeyttäminen loman ajaksi on suosittua etenkin ulkomaille matkustettaessa. Kun postit säilytetään loman ajan lähipostissa, postilaatikko ei pääse täyttymään ja herättämään sivullisten huomiota. Vuosittain näitä muutoksia postinjakeluun tilaa noin 85 000 kotitaloutta.

- Postinjakelun muutoksia on helppoa tehdä Postin verkkopalvelussa, jota voi käyttää myös kännykällä. Muutokset kannattaa tilata hyvissä ajoin ja viimeistään noin viikkoa ennen lomalle lähtöä, tuotepäällikkö Ulla Kankkunen Postista kertoo.

Postit seuraavat mukana lomalle paitsi Postin edelleen lähettäminä myös Netpostissa. Tähän paperittomaan postilaatikkoon voi vastaanottaa muun muassa laskuja ja palkkakuitit. Mökkeilijän ei tarvitse myöskään ohittaa verkkokauppojen kesän alennusmyyntejä, sillä Postin toimittamat paketit voi ohjata paketinohjauspalvelussamme maksutta lähimpään noutopisteeseen.

Postinjakelu vaikka mökin nurkalle

Postit jaetaan haja-asutusalueella postilaatikkoon, joka sijaitsee alueen vakituisten asukkaiden laatikkoryhmässä. Postit voi kuitenkin halutessaan tilata lähemmäs sopimalla postilaatikon sijainnista Postin kanssa. Tämän Lähilaatikko mökille -palvelun saa niin ikään käyttöön verkossa. Verkkopalvelun kautta paikallinen jakelu arvioi asiakkaan ehdottaman postilaatikon paikan, ja asiakas saa siitä vahvistuksen sähköpostitse. Selkeät nimi- ja osoitemerkinnät postilaatikoissa helpottavat postinjakelua.

Sanomalehtien kääntäminen tai jakelun keskeytys tulee sopia sanomalehtien omien asiakaspalveluiden kanssa.

Lisätietoja asiakkaille:

Postinjakelun muutokset: www.posti.fi/lomaposti

Sähköinen postilaatikko Netposti: www.posti.fi/netposti

Postin paketinohjauspalvelu: www.posti.fi/ohjaus

Postinjakelun muutokset saa edullisimmin käyttöön verkkopalvelussa. Tarvittaessa Lähilaatikko mökille -palvelun voi tilata myös puhelimitse Postin asiakaspalvelusta puh. 0200 71000 (pvm/mpm) ma-pe klo 8-18. Postin käännön ja jakelun keskeytyksen voi verkkopalvelun lisäksi tilata puhelimitse numerosta (suomeksi) 0295 535 535 (pvm/mpm) ja (ruotsiksi) 0295 535 536 ma-pe klo 8-16.

Lisätietoja tiedotusvälineille:

Posti MediaDesk, puh. 020 452 3366 (ma-pe klo 9.00-16.30)