HSS Median sanomalehtien varhaisjakelu jatkuu Itella Postin hoitamana Vaasassa ja Mustasaaressa

18.12.2014

HSS Media -konserni ja Itella Posti Oy ovat sopineet HSS median sanomalehtien, Vasabladetin ja Österbottens Tidningenin, varhaisjakelun jatkumisesta Vaasan alueella ja Mustasaaressa vuoden 2015 loppuun saakka.

- Olemme tehneet pitkään hyvää yhteistyötä HSS Median kanssa ja mielellämme jatkamme sitä edelleen. Haluan kiittää HSS Mediaa luottamuksesta Itella Postin hoitamaa varhaisjakelua kohtaan. Panostamme laadukkaaseen varhaisjakeluun myös ensi vuonna ja teemme suunnitelmia yhteistyön jatkumisesta edelleen vuonna 2016, johtaja Risto Savikko Itella Postin Lehtipalveluista kertoo.

Itella Posti uutisoi aiemmin marraskuussa HSS Median sanomalehtien varhaisjakelun päättymisestä Vaasan alueella ja Mustasaaressa 20.4.2015 HSS Median irtisanottua jakelusopimuksen Itella Postin kanssa. Muutokseen liittyvät sataa työntekijää koskeneet yt-neuvottelut käynnistyivät joulukuun alussa. Uuden jakelusopimuksen synnyttyä yt-neuvottelut voitiin päättää 18.12.2014. Varhaisjakeluun liittyvät muutokset eivät koskeneet muita Itella Postin  varhaisjakelussa jakamia sanomalehtiä eikä perusjakelussa eli niin sanotussa päiväpostin jakelussa jaettavia sanomalehtiä.

Itellan uudessa, vuoteen 2020 ulottuvassa strategiassa kirjeet, aikakauslehdet ja sanomalehdet ovat edelleen yrityksen ydinliiketoimintaa. Itella jakaa edelleen noin puolet Suomen varhaisjakelussa olevista sanomalehdistä. Kevään jälkeen muutamat sanomalehtiyhtiöt ovat tehneet Itellan kanssa jatkosopimuksia, jotkut ovat ottaneet jakelun itselleen.

Itella on ehdottanut lehtiyhtiöille myös yhteistyötä, jossa Itella voisi perustaa kustantajien kanssa varhaisjakeluun keskittyviä yhteisyhtiöitä. Yhteistyön tavoitteena on, että sanomalehtien varhaisjakelu saadaan kannattavaksi. Itella on valmis etsimään uusia jakeluratkaisuja, jotka mahdollistavat hyvässä yhteistyössä mahdollisimman laadukkaan ja tehokkaan jakelun siten, että eri osapuolet voivat tehdä ja kehittää liiketoimintaansa kannattavalla tavalla.