Itella Informaatiologistiikka nousi markkinajohtajaksi Ruotsissa yritysostojen kautta

05.02.2007

Suomen Posti -konsernin Itella Informaatiologistiikka -liiketoimintaryhmä on ostanut Bisnode-yhtiöön kuuluvan Infologistics-yrityksen, jonka toimialaan kuuluu sähköinen laskutus, paperisten tietovirtojen digitalisointi ja toiminnan kannalta kriittisten tietokantojen laadunvarmistus. Itella Informaatiologistiikka on hankkinut lisäksi osan IT-alalla toimivasta ruotsalaisesta DigiDoc-yhtiöstä, jonka erikoisalana on skannaus, digitalisointi ja sähköinen laskujen käsittely.

Näiden kahden kaupan myötä Itella pystyy hoitamaan yritysten ja viranomaisten tietovirrat aina tilauksesta laskuun saakka. Kauppojen ansiosta Itella Informaatiologistiikka -liiketoimintaryhmän liikevaihto kasvaa vuoden 2007 aikana noin 12 miljoonaa euroa, ja siitä tulee informaatiologistiikka-alan markkinajohtaja Ruotsissa. Kauppojen myötä Ruotsin Itellaan siirtyy 139 uutta työntekijää.

Informaatiologistiikan markkinat ovat Ruotsissa vahvassa kasvussa, sillä Ruotsin viranomaisten on siirryttävä sähköiseen laskutukseen 1. heinäkuuta 2008.

– Yritysosto vahvistaa entisestään Itellan merkitystä kilpailukykyisenä ja dynaamisena sähköisten ja paperisten tietovirtojen ratkaisutoimittajana. Itella Informaatiologistiikan kokemus sähköisestä laskutuksesta ja dokumenttien digitalisoinnista yhdistettynä nyt tekemiimme yritysostoihin antavat meille reilun etumatkan kilpailijoihin nähden Ruotsin markkinoilla, toteaa Itella Informaatiologistiikan liiketoimintaryhmän vetäjä Heikki Länsisyrjä.

Lisätiedot:

Heikki Länsisyrjä, liiketoimintaryhmän johtaja, Itella Informaatiologistiikka, puh. 050 558 7801.

Itella Informaatiologistiikka

Suomen Posti -konsernin Itella Informaatiologistiikka -liiketoimintaryhmä tarjoaa asiakaslähtöisiä ratkaisuja digitalisoituvaan viestintään. Ratkaisut tehostavat yritysten ja yhteisöjen laskutuksen, palkkahallinnon, asiakasviestinnän sekä tiedonkeruun ja arkistoinnin prosesseja. Itella Informaatiologistiikka toimii kahdeksassa maassa. Työntekijöitä on 1 500, ja liikevaihto vuonna 2005 oli 186 miljoonaa euroa. Ruotsissa Itellalla on 350 työntekijää. www.itella.com/informationlogistics