ISS Palvelut osti Itellan Inhouse-yksikön toimistopalveluiden liiketoiminnan

31.08.2007

ISS Palvelut ja Itella ovat sopineet liiketoimintakaupasta, jossa ISS Palvelut ostaa Itellan Inhouse-yksikön toimistopalvelut. Itellan Inhouse-yksikkö tuottaa asiakkaiden omissa tiloissa sisäisen postituksen palveluita ja niihin liittyviä kuljetus-, aula- ja puhelunvälityspalveluita. Liiketoiminnan vuotuinen liikevaihto on noin 10 milj. euroa, ja sen piiriin kuuluvat noin 300 työntekijää siirtyvät 1.9.2007 ISS Palveluille ns. vanhoina työntekijöinä. Itellan Inhouse-yksikkö jatkaa osana Itellan Viestinvälitys-liiketoimintaryhmää keskittyen painotalojen jälkikäsittelytoimintoihin sekä asiakasyritysten sisäisen logistiikan asiantuntijapalveluihin.

Liiketoimintakaupan yhteydessä solmittiin myös ISS Palveluiden ja Itellan välinen kumppanuussopimus. Itellan ja ISS:n tavoite on tiivistää yhteistyötä ja kehittää yhdessä kokonaislogistista ketjua ja tarjota asiakkaille entistä tehokkaampia ja monipuolisempia palveluita.

– Asiakkaan tiloissa tapahtuva sisäinen palvelutoiminta on ISS:n ydinliiketoimintaa. Itellan toimistopalveluiden liiketoiminnan osto tukee monipalveluratkaisujamme. Kaupan myötä ISS palvelut vahvistaa merkittävästi asemaansa toimitilapalveluiden tuottajana Suomessa. Kaupan myötä saamme myös sisäisen logistiikan erityisosaamista, kertoo liiketoimintayksikön johtaja Juha Savolainen ISS Palveluista.

– Keskitymme Itellan Inhouse-palveluissa strategiamme mukaisesti painotalojen jälkikäsittelytoimintoihin sekä asiakasyritysten sisäisen logistiikan asiantuntijapalveluihin. Olemme etsineet toimistopalveluiden asiakkaille ja henkilöstölle sekä yhteistyökumppaniksemme vastuullista ja vahvaa alan toimijaa. ISS Palveluiden kanssa tehdyssä kaupassa nämä tavoitteet toteutuvat erinomaisesti. Yhdessä ISS Palveluiden kanssa voimme varmistaa jatkossa asiakasyritystemme laadukkaat palvelut, perustelee kauppaa Itella Viestinvälitys-liiketoimintaryhmän johtaja Kari Kivikoski.

ISS Palveluton Suomen suurin kiinteistö- ja toimitilapalveluita tuottava yritys. Palvelut kattavat kaikki kiinteistöjen suunnittelu- ja investointipalvelut, tilamuutos- ja kiinteistönhuoltopalvelut, toimitilapalvelut, ruokailu- ja siivouspalvelut, turvallisuuspalvelut, teollisuus- ja ympäristöpalvelut, vahinkosaneerauksen sekä tekniset palvelut. ISS Palveluiden liikevaihto vuonna 2006 oli 425 miljoonaa euroa ja henkilöstöä lähes 12 000 ammattilaista ympäri Suomea. ISS Palvelut kuuluu kansainväliseen ISS konserniin.www.iss.fi, www.issworld.com

Itella Viestinvälitys on Itella-konsernin liiketoimintaryhmä. Se tarjoaa kirjeiden, suoramainosten ja lehtien jakelupalveluita Suomessa ja kumppaneiden kautta maailmanlaajuisesti. Osana älykkään logistiikan konsernia Itella Viestinvälitys kehittää uusia, entistä monipuolisempia ratkaisuja sekä fyysiseen että sähköiseen tavoittamiseen. Asiakkuusmarkkinoinnissa tämä tarkoittaa koko arvoketjun kattavaa kokonaispalvelua kohderyhmävalinnasta tulosten mittaamiseen. Itella Viestinvälityksessä on työntekijöitä 18 500 ja liikevaihto vuonna 2006 oli 869,6 miljoonaa euroa.

 

Lisätietoja:

ISS Palvelut, Juha Savolainen, johtaja, Avainasiakkaat-liiketoimintayksikkö, gsm. 040 532 7153
Itella Viestinvälitys, Kari Kivikoski, johtaja, puh. 020 451 4647