Antero Sarèn siirtyy johtamaan Suomen Postin uutta Netposti-palvelut-yksikköä

08.02.2007

Suomen Posti on perustanut uuden liiketoimintayksikön kehittämään ja tarjoamaan innovatiivisia sähköisiä kuluttajapalveluja suomalaisille. Netposti-palvelut-yksikön johtajaksi on nimitetty Antero Sarèn, joka siirtyy tehtävään Suomen Posti -konsernin Informaatiologistiikan liiketoimintaryhmän johdosta.

Suomen Posti tavoittaa suomalaiset ja jakaa postia kaikkina arkipäivinä jokaiseen 2,4 miljoonaan suomalaiseen kotitalouteen. Netposti-palvelut-yksikön tehtävänä on kehittää täysin uutta kuluttajien sähköisten palvelujen sukupolvea. Tärkeä osa tätä kehitystyötä on vahva yhteistyö ja verkostoituminen asiapostia välittävien toimijoiden kanssa.

"Kaikkia kansalaisia koskettavat julkishallinnon palvelut ja myös yritysten asiakaspalvelut sähköistyvät. Se tarkoittaa sitä, että tarvitsemme luotettavaa viestinvälityspalvelua myös sähköisessä maailmassa. Tulevien Netposti-palvelujen tavoitteena on huolehtia siitä, että suomalaiset saavat edelleenkin tärkeän ja henkilökohtaisen sähköisen asiapostinsa turvallisesti perille", Antero Sarèn kertoo.

Vuoden 2007 kuluessa suomalaisille avataan uudenlainen mahdollisuus vastaanottaa turvallisesti henkilökohtaista sähköistä asiapostia mm. pankeilta, veroviranomaisilta, terveydenhuoltosektorilta, kunnilta ja muilta tunnistetuilta ja luotettavilta tahoilta. Samalla yrityksille ja yhteisöille tarjotaan Postin perinteisiin viestinvälityspalveluihin verrattava luotettava sähköinen ratkaisu kuluttajien tavoittamiseen. Postin vahvuus on juuri paperisen ja sähköisen viestinnän kokonaisuuden hallinta.

"On tärkeää tehdä ero Postin sähköisen asiapostin ja tavallisen sähköpostin välillä. Suomen Posti on maailmanlaajuisesti edelläkävijä, sillä kevään aikana julkistettavia vastaavanlaisia tietoyhteiskuntaa merkittävästi vauhdittavia asiapostin välitykseen liittyviä kehityshankkeita emme ole vielä muualla nähneet", Sarèn kertoo.

Lisätietoja:
Antero Sarèn, johtaja
Netposti-palvelut-yksikkö
Suomen Posti Oyj
Puh. 040 826 8649
antero.saren@posti.fi

Päivi Alakuijala, viestintäjohtaja
Suomen Posti Oyj
Puh. 040 840 0251
paivi.alakuijala@posti.fi