Posti palauttaa asiakkailleen paketit, joiden kohdemaahan ei ole kuljetusyhteyksiä

01.07.2020

Koronavirustilanteen takia jakeluyhteydet joihinkin maihin ovat katkenneet eikä paketteja ole voitu toimittaa niihin normaalisti. Posti palauttaa automaattisesti lähettäjille ulkomaan paketit, joiden kohdemaahan ei ole kuljetusyhteyksiä nyt tai lähitulevaisuudessa. Valtaosa palautettavista paketeista on ollut matkalla Euroopan ulkopuolelle. Takaisinlähetys käynnistyy keskiviikkona 1.7. Palautuvissa paketeissa on tarra, jossa kerrotaan, että postiliikenne kohdemaahan on keskeytetty koronavirusepidemian vuoksi.

”Valtioiden asteittainen rajojen avaaminen kansainväliselle matkustajaliikenteelle ei valitettavasti kuitenkaan tarkoita välitöntä helpotusta kansainväliseen rahti-, paketti- ja kirjeliikenteeseen. Lentojen kapasiteetti tavaraliikenteen osalta on hyvin rajallinen ja vain murto-osa normaalista", kertoo Postin kansainvälisten paketti ja verkkokaupan palveluiden vastaava Jouni Lamberg.

Nettisivuiltamme voi tarkistaa maat, joihin on olemassa yhteydet. Jos kohdemaa löytyy listalta, lähetys toimitetaan seuraavassa mahdollisessa kuljetuksessa.

Lähetyskustannusten palautus

Asiakas, jonka pakettia ei ole voitu toimittaa kohdemaahan, on oikeutettu postimaksun palautukseen. Jos asiakas haluaa korvausta lähetyksen postimaksuista, hän voi täyttää korvaushakemuksen nettisivuillamme.