Kotimaan pakettien käteishinnat uudistuvat 20.3. alkaen – XXS-paketin uusi hinta 4,90 €

20.02.2020

Posti uudistaa käteis- ja luottokorteilla maksettavien kotimaan pakettien lähetyshinnoittelua 20.3.2020 alkaen. Kotiin toimitettavan XXS-kokoisen lähetyksen hinta laskee 5,20 eurosta 4,90 euroon.  Suosittujen S ja M-kokoisten pakettien hinnat säilyvät ennallaan. Sen sijaan harvemmin lähetettävien isompien pakettien lähetyshintoihin tulee nousua.

Paketin lähettäminen on aina edullisinta OmaPosti -sovelluksesta tai verkosta. Maksetut paketit voi jättää palvelupisteen lisäksi jonottamatta automaattiin – myös Postin valkoisiin automaatteihin.  Tarkemmat ohjeet palvelusta saa paketin oston jälkeen.

Vertaiskaupan yleistyessä valtaosa lähetettävistä tavaroista kulkee pienissä paketeissa; Postin teettämän tutkimuksen mukaan jopa 94 % lähettäjistä kertoo lähettävänsä satunnaisesti nettikirpputoreilla myymiään tavaroita.

XXS-koon paketti jaetaan vastaanottajan postiluukkuun tai -laatikkoon muun postin mukana. Siinä on paketeille tuttu seuranta: lähetyksen matkaa voi helposti seurata OmaPosti-sovelluksessa ja verkossa. XXS-paketin voi jättää kätevästi kirjelaatikkoon kuljetusta varten.

S-kokoisen paketin syvyysmitta muuttuu 1.4. alkaen: 60 cm:sta 42 cm:iin. Muutoksella varmistetaan sujuva asiointi kaikilla Postin automaateilla.

Verkkosivuiltamme näet voimassa olevan pakettipalveluiden hinnaston sekä 20.3. voimaan astuva hinnaston.

 ​