Ilmastotreeni Postilla

Posti on mukana HSY:n ilmastotreeneissä. Meitä postilaisia on Suomessa 16 000, joten yhdessä voimme arjen valinnoillamme tehdä merkittäviä ilmastotekoja. 
 
IPCC:n uusin raportti on kylmää kyytiä tiedemaailmasta: maapallon lämpeneminen pitää pysäyttää 1,5 asteeseen, jotta pahimmat lämpenemisen haitat voidaan estää. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että kasvihuonekaasupäästöt ilmakehään pitää laskea nollaan vuoteen 2050 mennessä. Tämä vaatii nopeita ja konkreettisia muutoksia nykyiseen päästötahtiin verrattuna. Jokainen meistä voi omilla teoillaan vaikuttaa.

Postilla vietetään ilmastotreeniviikkoa 29.10.-2.11. Viikon aikana jaetaan helppoja ja inspiroivia neuvoja ilmastoystävällisistä arjen teoista liikkumiseen, ruokaan, asumiseen ja kuluttamiseen liittyen. 

Postin ilmastotreenit ovat osa HSY:n Ilmastoinfon pääkaupun​​kiseudun yrityksille suunnattua kampanjaa www.ilmastotreeni.fi

Postin ilmastotyöllä on iso vaikutus päästötalkoisiin

Postin autoilla ajettiin Suomessa vuonna 2017 yhteensä 117 miljoonaa kilometriä. Suomen suurimpana jakelu- ja kuljetusyrityksenä meidän ilmastotyöllämme on merkittävä vaikutus päästöjen alentamiseen.

Vuodesta 2007 olemme vähentäneet hiilidioksidipäästöjä yli 34 000 tonnia. Loput päästöt hyvitämme ilmastoprojektien avulla, mikä tarkoittaa sitä, että kaikki palvelumme Suomessa ovat 100 % hiilineutraaleja Posti Green -palveluja. 

Postin tavoitteena on vähentää hiilidioksidipäästöjä 30 % vuoteen 2020 mennessä, suhtautettuna liikevaihtoon (vertailuvuosi 2007). Vuonna 2017 Postin päästöt suhteessa liikevaihtoon ovat vähentyneet 17 prosenttia. Kuljetuksesta aiheutuvia hiilidioksidipäästöjä vähennetään kuljetusten yhdistelyllä ja reittisuunnittelulla, sujuvalla ja turvallisella ajotavalla sekä kaluston uusimisella.