Vastuullisuus Postissa

main_image

Haluamme auttaa ihmisiä ja yrityksiä tekemään kestäviä valintoja ja hoitaa samaan aikaan oman tonttimme kuntoon. Teemme paljon jo nyt, mutta riittävän hyvä ei ole meille riittävän hyvä.

Ilmaston suhteen olemme jo asettaneet itsellemme kunnianhimoisen tavoitteen: haluamme olla nollapäästöisiä vuonna 2030. Tavoite on meille itsellemmekin haastava. Puolittamalla päästömme seuraisimme tavoitetta joka pyrkii rajoittamaan ilmaston lämpenemisen 1,5 asteeseen. Tämä ei kuitenkaan riittänyt meille, vaan tuplasimme tavoitteemme täyteen nollaan.

Vastuullinen muutos

Matka kohti vihreää edelläkävijyyttä ei ole mahdollista ilman sitoutunutta ja osaavaa henkilökuntaamme. Käymme edelleen läpi merkittävää transformaatiota. Henkilöstökäytäntöjen kehittäminen ja työntekijöistä huolehtiminen on meille ensiarvoisen tärkeää, kun rakennamme tulevaisuuden Postia. Kehitämme ja tuemme henkilöstöä muutoksessa monin eri tavoin muun muassa panostamalla työhyvinvointiin, esimietyöhön sekä tarjoamalla koulutusmahdollisuuksia.

Asiakkaidemme tarpeet muuttuvat jatkuvasti ja tämä asettaa vaatimuksia myös tapaan, jolla tuotamme palveluita. Yksi keskeinen tavoitteemme on edistää digiajattelua läpi organisaation ja kehittää työvälineitä, joilla työnteko sujuu alati muuttuvassa toimintaympäristössämme. Olemme myös vahvasti ja ennakoivasti mukana työkyvyn ja työturvallisuuden kehittämisessä.

Vastuullisuus on päivittäistä tekemistä

Postin vastuullisuuden perustana ovat yhtiön strategia, arvot, sitoumukset sekä valtio-omistajan periaatepäätös valtionyhtiöiden esimerkillisestä asemasta yhteiskuntavastuun toteuttajina.

Meillä vastuullisuus on osa päivittäistä tekemistä, johtamista ja riskienhallintaa. Päätöksenteossa huomioidaan taloudellisten tekijöiden lisäksi myös toiminnan sosiaaliset ja ympäristölliset vaikutukset.

Olemme sitoutuneet YK:n Global Compact -aloitteen perusperiaatteisiin koskien työvoimaa, ympäristöä, korruption torjuntaa ja ihmisoikeuksia. Lisäksi olemme sitoutuneet huomioimaan ihmisoikeudet sekä omassa toiminnassamme että alihankintaketjussamme YK:n yrityksiä ja ihmisoikeuksia koskevien periaatteiden mukaisesti.

Olemme antaneet oman yhteiskuntasitoumuksemme osana Suomen kansallisia tavoitteita YK:n kestävän kehityksen toimintaohjelman (Agenda 2030) toteuttamisessa. Lisäksi olemme sitoutuneet edistämään viittä kestävän kehityksen tavoitetta osana kansainvälisen postijärjestön IPC:n toimialayhteistyötä.

Olemme myös sitoutuneet tieteeseen pohjautuvaan Science Based Targets initiative (SBTi) -ilmastoaloitteeseen.

Jalanjäljen minimointi ja kädenjäljen maksimointi

Jokainen yritys aiheuttaa negatiivisia vaikutuksia ympäristölle, ihmisille ja yhteiskunnalle – nämä vaikutukset aiomme puristaa niin pieniksi kuin mahdollista. Samaan aikaan yritysten tehtävä on muuttunut: meidän on käytettävä osaamistamme ja resurssejamme yhdessä kaikkien muiden toimijoiden kanssa ja tehdä yhdessä maailmasta jokaiselle parempi paikka elää.

Olemme parhaillaan päivittämässä vastuullisuusohjelmaamme. Kerromme tällä sivustolla siitä, mitä jo teemme, siitä mitä tulemme tekemään lisää ja siitäkin, mitä emme sitten koskaan lähteneetkään tekemään. Haluamme kertoa kaikesta avoimesti.