Vastuullisuus Postissa

main_image

Posti on lähes 400-vuotias yritys ja vastuullisuus on aina ollut osa dna:tamme. Esimerkiksi ympäristön eteen olemme tehneet työtä jo pitkään: sähköautoilun aloitimme 80-luvulla ja ensimmäinen ympäristöohjelmamme on 90-luvun lopusta. 

Tänään vastuullisuus on keskeinen osa strategiaamme, arvojamme ja olemassaolomme tarkoitusta: toimitamme vastuullisesti sen millä on merkitystä – sinun ehdoillasi. Jotta voisimme kuljettaa asioita kestävästi myös tulevaisuudessa, meidän on kyettävä toimimaan tuottamatta päästöjä ja varmistettava, että ihmisillä on hyvä olla. Siksi tuoreen vastuullisuusohjelmamme kaksi keskeisintä kulmakiveä ovatkin ympäristö sekä ihmiset.   

Olemme sitoutuneet vähentämään omat päästömme nollaan ja kuljettamaan fossiilivapaasti vuoteen 2030 mennessä. Science Based Targets -aloite on hyväksynyt Postin tavoitteet. Päästömme ovatkin lasku-uralla: viime vuonna omat päästömme pienenivät 10 % edelliseen vuoteen verrattuna, toissa vuonna 14 %. Kaikkiaan laskua on tullut 60 % sitten vuoden 2011.  

Tavoitteenamme on päästötön logistiikka ja kuljetamme jo nyt  esimerkiksi yli 10 miljoonaa pakettia vuodessa täysin fossiilittomasti. Ajoimme viime vuonna 12,6 miljoonaa kilometriä sähköllä ja uusiutuvilla polttoaineilla ja tavoitamme perusjakelussa noin 40 prosenttia kotitalouksista sähköllä. Raskaassa liikenteessä käytössämme on Suomen suurin, 19 rekka-auton biokaasua käyttävä laivue. Kaikki käyttämämme sähkö on uusiutuvaa. 

Panostamme sähköön entistäkin enemmän:  uudistimme Helsingissä pakettien kotijakelua ja se tapahtuu nyt täysin sähköisesti. Lähitulevaisuudessa uudistunut palvelu laajenee myös muualle. Vuoden 2021 lopussa meillä oli satakunta sähköpakettiautoa ja määrän on tarkoitus vähintään tuplaantua vuoden 2022 loppuun mennessä. Marraskuun puolivälissä  otimme käyttöön ensimmäisen sähkökuorma-automme – niitä oli käyttöönottohetkellä rekisteröity Suomeen viisi muuta. 

Vastuullisuustyömme on maailman parhaan prosentin joukossa: maailman johtava yritysten vastuullisuutta arvioiva organisaatio, EcoVadis, sijoitti Postin korkeimmalle mahdolliselle platinatasolle vuonna 2021. Lokakuussa 2021 Posti palkitiin voittajana kansainvälisen World Sustainability Awards 2021 -vastuullisuuskilpailun päästövähennyssarjassa. 

Marraskuussa 2022 suomalaiset kuluttajat valitsivat Postin vastuullisimmaksi paketti- ja logistiikkabrändiksi Sustainable Brand Index -tutkimuksessa.