Vastuullisuus Postissa

main_image

Posti on lähes 400-vuotias yritys ja vastuullisuus on aina ollut osa dna:tamme. Esimerkiksi ympäristön eteen olemme tehneet työtä jo pitkään: sähköautoilun aloitimme 80-luvulla ja ensimmäinen ympäristöohjelmamme on 90-luvun lopusta. 

Tänään vastuullisuus on keskeinen osa strategiaamme, arvojamme ja olemassaolomme tarkoitusta: toimitamme vastuullisesti sen millä on merkitystä – sinun ehdoillasi. Jotta voisimme kuljettaa asioita kestävästi myös tulevaisuudessa, meidän on kyettävä minimoimaan ympäristölle aiheuttamamme haitta ja varmistettava, että ihmisillä on hyvä olla. Siksi vastuullisuusohjelmamme kaksi keskeisintä kulmakiveä ovatkin ympäristö sekä ihmiset.   

Olemme sitoutuneet vähentämään omat päästömme nollaan ja kuljettamaan fossiilivapaasti vuoteen 2030 mennessä. Kaikkien päästöjen osalta, arvoketjun päästöt mukaan lukien, tavoitteemme on olla nettonollassa vuoteen 2040 mennessä. Science Based Targets -aloite on hyväksynyt Postin tavoitteet. Päästömme ovatkin lasku-uralla: viime vuonna omat päästömme pienenivät 10,5 % edelliseen vuoteen verrattuna. Kaikkiaan laskua on tullut 60,2 % sitten vuoden 2011.  

Tavoitteenamme on fossiiliton logistiikka ja kuljetamme jo nyt  esimerkiksi yli 10 miljoonaa pakettia vuodessa täysin fossiilittomasti. Ajoimme viime vuonna yli 18 miljoonaa kilometriä sähköllä ja uusiutuvilla polttoaineilla ja tavoitamme perusjakelussa noin 50 prosenttia kotitalouksista sähköllä. Raskaassa liikenteessä käytössämme on Suomen suurin, 30 rekka-auton biokaasua käyttävä laivue. Sähköpakettiautoja meillä oli vuoden 2022 loppuun mennessä noin 200 ja vuoden 2023 aikana niitä tulee sata lisää. Kaikki käyttämämme sähkö on fossiilitonta. 

Vastuullisuustyömme on maailman parhaan prosentin joukossa: maailman johtava yritysten vastuullisuutta arvioiva organisaatio, EcoVadis, sijoitti Postin jälleen korkeimmalle mahdolliselle platinatasolle vuonna 2023 – kolmatta vuotta peräkkäin.