Sosiaalinen ja taloudellinen vastuumme

main_image

Posti käy läpi merkittävää transformaatiota. Henkilöstökäytäntöjen kehittäminen ja työntekijöistä huolehtiminen on ensiarvoisen tärkeää, kun rakennamme tulevaisuuden Postia.   

Posti on Suomen johtava posti- ja logistiikka-alan palveluyritys. Ydinliiketoimintaamme kuuluvat postipalvelut, paketti ja verkkokauppa sekä logistiikkaratkaisut. Meillä on maan kattavin palveluverkosto ja käymme arkipäivisin noin kolmen miljoonan kotitalouden ja yrityksen luona.  

Toimimme kahdeksassa maassa. Liikevaihtomme oli vuonna 2019 noin 1,6 miljardia euroa. Toimialamme on suuressa murroksessa ja asiakkaiden tarve uusille palveluille kasvaa. Kirjeet vähenevät ja pakettimäärät rikkovat ennätyksiä. Muutos näkyy selvästi: vuonna 2019 jaoimme paketteja enemmän kuin koskaan – yhteensä yli 50 miljoonaa. Vuonna 2020 kasvu on vain kiihtynyt. Kehitämme jatkuvasti monikanavaisia palveluita asiakkaidemme muuttuviin tarpeisiin.   

Kehitämme ja tuemme henkilöstöä muutoksessa monin eri tavoin muun muassa panostamalla esimietyöhön ja tarjoamalla koulutusmahdollisuuksia. Asiakkaidemme tarpeet muuttuvat jatkuvasti ja tämä asettaa vaatimuksia myös tapaan, jolla tuotamme palveluita. Yksi keskeinen tavoitteemme on edistää digiajattelua läpi organisaation ja kehittää työvälineitä, joilla työnteko sujuu muuttuvassa toimintaympäristössämme. Olemme myös vahvasti ja ennakoivasti mukana työkyvyn ja työturvallisuuden kehittämisessä.  

Työyhteisönä Posti on tasa-arvoinen, yhdenvertainen, kansainvälinen, monimuotoinen ja erilaisia ihmisiä arvostava. Postin tavoitteena on tarjota työntekijöilleen terveellinen ja turvallinen työ sekä työympäristö.  

Postin taloudellisen vastuun ytimessä ovat läpinäkyvyys ja kannattavuus, koska vain taloudellisesti terve yritys voi toteuttaa vastuutaan yhteiskunnan, henkilöstön ja ympäristön sekä kaikkien eri sidosryhmien osalta. Posti raportoi verojalanjäljestään valtio-omistajan edellytysten mukaisesti. 

Postilaki uudistui vuonna 2017. Voit lukea lisää uudistuksesta täällä

Edelläkävijyys ei synny itsestään – se tarvitsee tekoja tässä ja nyt, tänään ja huomenna.