Posti kansainvälisen logistiikan arvoketjun päästölaskennan kehittämiseen

30.03.2022

main_image

Logistiikan toimiala on vielä paljolti riippuvainen fossiilisista polttoaineista ja globaalisti kuljetustarpeiden on ennustettu kasvavan merkittävästi kohti vuotta 2050. Päästötiedon läpinäkyvyyttä ja vertailtavuutta lisäämällä logistiikkaa voidaan organisoida ilmastotehokkaammin.  

“Päästödata on vielä sirpaleista ja puutteellista ja onkin olennaista löytää oikea tarkkuustaso, jossa laskenta ei aiheuta kohtuutonta kuormitusta etenkään pienille kuljetusyrityksille, mutta tieto on riittävän luotettavaa ja laadukasta, jotta sen perusteella kuljetusten ostajat voivat tehdä vastuullisia valintoja”, sanoo Postin ilmasto- ja ympäristöjohtaja Anna Heino. 

Posti on mukana kehittämässä logistiikan arvoketjun yhteisiä päästölaskentasääntöjä yhdessä yli 25 kansainvälisen toimijan kanssa World Business Council for Sustainable Developmentin ja Smart Freight Centerin hankkeessa.   

“Tavoitteemme on kuljettaa fossiilivapaasti vuoteen 2030 mennessä. Asiakkaillemme on elintärkeää kyetä hallinnoimaan globaalien kuljetusketjujen ympäristövaikutuksia kokonaisuudessaan. On hienoa, että voimme yhdessä kansainvälisten organisaatioiden kanssa kehittää tähän työkaluja”, sanoo Postin SVP Arttu Hollmérus.   

Lisää hankkeesta löytyy osoitteessa https://www.smartfreightcentre.org/en/news/new-guidance-being-developed-by-25-global-companies-to-support-the-logistics-industry-on-their-journey-to-net-zero-emissions/73792/