>

Sealed with pride

Osa Postin kirjelaatikoista saa sateenkaaren värit Helsinki Pride -viikon ajaksi

Osa Postin kirjelaatikoista Helsingin keskustassa saa ylleen sateenkaaren värit Helsinki Pride -viikon ajaksi 25.6.–1.7. 

– ­Posti on yksi Suomen suurimmista yritystyönantajista ja olemme ylpeitä monimuotoisesta sekä osaavasta henkilöstöstämme. Yhdenvertaisuus, tasa-arvo ja ihmisoikeuksien toteutuminen arjessamme ja niiden edistäminen koko yhteiskunnassa ovat meille tärkeitä asioita. Näihin sitoudumme myös meidän kaikkien postilaisten toimintaohjeissa. Meille työnantajana on tärkeää, että jokainen postilainen tulee hyväksytyksi sellaisena kuin on ja tuntee olevansa tärkeä osa työyhteisöämme, toteaa Postin vastuullisuusjohtaja Noomi Jägerhorn. 

Posti on tänä kesänä Helsinki Priden support-kumppani. Helsinki Pride on HeSeta ry:n vuosittain järjestämä kulttuuri- ja ihmisoikeustapahtuma, jonka tarkoitus on muistuttaa yhtäläisten oikeuksien kuuluvan kaikille seksuaalisesta suuntautumisesta tai sukupuolesta riippumatta.

Här kan du läsa detta på svenska 

#sealedwithpride

Teemana ääni

Helsinki Priden teemana on tänä vuonna ääni ja äänen antaminen yhteiskunnassa niille, joiden äänet usein jäävät kuulematta. Teeman kunniaksi tuomme uudelleen yleisön kuultavaksi Tom of Finland -nimimerkin takana olevan taiteilija Touko Laaksosen kirjeenvaihtoa. Laaksosen kirjeenvaihto oli ensimmäisen kerran esillä Postimuseon ”Salaisuuksin suljettu – kirjeiden Tom of Finland” -näyttelyssä Tampereen Vapriikissa 6.9.2014–29.3.2015.

Susanna Luoto kuvaa kirjassaan ”Salaisuuksin suljettu – kirjeiden Tom of Finland” (Like 2017) kirjeenvaihtoa ja kirjeistä välittyvää ääntä: ”Kirjeissä puhuu veli, nuori sotilas, muusikko, mainosmies, fetisisti, taiteilija, maailmanmatkaaja, ystävä, liikekumppani ja lopulta keuhkoahtaumasta kärsivä vanheneva mies omalla valloittavalla äänellään – Touko Laaksonen ja Tom of Finland. Kirjeen saajalla on myös merkitystä kirjoittajan äänelle. Niinpä Tomin kirjeet ja niiden tyyli poikkeavat tyyliltään suuresti toisistaan sen mukaan kirjoittaako hän sisarille tai lähiystäville.”

Kuuntele Touko Laaksosen kirjeenvaihtoa näyttelijä Ville Virtasen lukemana: https://tarinasoitin.fi/tom 

Karttakuvan kuvitus Tiina Arponen @muitaihania.

#sealedwithpride_kartta_.pdf