>

Risto, tuotantoesimies, Kuljetus

Sain ylioppilastodistuksen ojentamisen jälkeen kesätöitä kaupan kassalta, mutta kaverin suosittelemana tein u-käännöksen ja hain Postille pakettiautonkuljettajaksi. Nuorelle pojalle houkutus autokuljettajana olemisesta voitti hiljaisen kaupan kassan tehtävät ja siitä se sitten lähti. Näistä vuosituhannen vaihteen alun hetkistä lähtien olen saanut useita työkavereita ja esimiehiä, joiden kanssa teemme yhteistyötä vielä tänäkin päivänä.

Varusmiespalvelus, tietojenkäsittelyn opinnot ja myös työt tietotekniikan parissa veivät minut välillä muualle. Huomasin kuitenkin, että tietojenkäsittely oli mieluisampi harrastus kuin ammatti, joten opinnot jäivät siltä osin siihen ja palasin lopulta Postin palvelukseen. Kun on hoitanut työnsä hyvin, on mahdollisuus palata vanhaan tuttuun tekemiseen.

Urani eteni Helsingin kuljetuksesta Porvooseen esimieheksi. Hyppy täysin tuntemattomaan sekä uuteen tekemiseen voi tietenkin pelottaa, mutta minulla on aina ollut kehityksen palo. Onneksi oli hyvä tukiverkko ympärillä. Sain myös toimia omatoimisesti annettujen rajojen sisällä. Neljän vuoden jälkeen siirryin Vantaalle.

Postilla parasta on ehdottomasti ollut kollegat, esimiehet ja yhdessä tekemisen meininki. Palkkakin on tullut ajallaan ja mukana on myös hyvät edut (terveyspalvelut, liikuntaa tuettu jne.). Kollegat ovat olleet tukena ja esimiehet ovat kannustaneet itsensä kehittämiseen. Minua on aina kiinnostanut, että ”miksi ja miten” asiat hoidetaan.

Postin organisaatio on suuri ja muutostilanteissa olen päässyt aina opettelemaan uutta. Työssäni olen testannut it-palveluja ja toiminut CAP-kouluttajana. Lisäksi olen ollut mukana suunnittelemassa kauppakassipalvelua ja sijaistanut esimiestäni. Työssä ja urakehityksessä on auttanut työtä pelkäämätön asenne.

Työkierron kautta minulle avautui uusia mahdollisuuksia ja nyt olen vuodesta 2016 ollut Kuljetus Vantaan tuotantoesimiehenä. Tuttu paikka auttoi ottamaan ohjat käsiin. Uuteen työhöni kuuluu muun muassa kehittämistä ja tulevaisuuden visiointia. Muutoksia on myös mahtunut vuoden sisään paljon ja olemme saaneet jo paljon uusia vastuualueita hoidettavaksi. Tekeminen muuttuu ja siihen pyritään reagoimaan sekä löytämään uusia tekemisen malleja. Jatko-opiskelu on edelleen ajankohtaista - itsensä kehittäminen lähtee nimenomaan itsestä.

Päällimmäisenä Postista on mielessäni tekemisen meininki ja työkaverit. Teemme joka päivä paljon töitä laadun ja asiakaskokemuksen eteen. Siihen mahtuu myös virheitä, joita käydään läpi ja pyritään kehittämään toimintaa parempaan suuntaan. Uskon meidän omaan henkilöstöön. Virheistä huolimatta tehdään paljon asioita oikein ja niistä opitaan, jokainen virhe on liikaa. Teemme kaikkemme asiakaslupausten säilyttämiseksi. Hyvä tosin, että asiakkaat reklamoivat, koska se myös auttaa paikantamaan virheet ja saamaan asiat kuntoon!