Matti, jakeluautonkuljettaja ja lajittelija

Olen kouluttautunut asentaja-koneistajaksi ja puusepäksi. Tästä huolimatta olen työskennellyt Postilla koko ikäni ja toiminut laajasti erilaisissa Postin tehtävissä.

Tulin Postille töihin ensimmäisen kerran 1975 kesälomittajaksi. Vakituisesti aloitin Postilla 1976 jakelussa, minkä jälkeen siirryin Porin postikeskukseen vuorotöihin, jossa tein kaikenlaisia tehtäviä, mitä keskuksessa vain saattoi tehdä. 1981 kävin postimieskurssia. Olen saanut postimiehen viran sekä ylipostimiehen viran. Ennen 90-lukua ehdin myös työskennellä vahtimestarina Porin pääpostilla. Porin postikeskuksen siirryttyä Tampereelle olen toiminut Porin pääpostin lajittelijana, jakeluautonkuljettajana, ryhmävastaavana Ulvilassa sekä suorittanut työnopastajakoulutuksen Tampereen pääpostilla.

Nykyään teen Porin jakelukeskuksessa vuoroviikoin postin lajittelua ja jakelua sekä kuljetan vientipalvelutuotteita ja ruokakuljetuksia.

Postille päädyin sukulaisteni esimerkkiä seuraten, sillä esimerkiksi isäni ja setäni ovat työskennelleet Postilla. Jo alussa huomasin, että postityö sopi minulle, sillä työt tuli hyvin tehdyiksi ja siinä samalla ehti harrastaa muutakin. Työni Postilla on tuntunut unelma-ammatiltani, sillä minulla ei ole ollut yhtäkään työtehtävää, jossa en olisi viihtynyt.  Yhteishenki työpaikalla on aina ollut hyvä. Töistäni Porin postikeskukselta on jäänyt mieleen juurikin hyvä yhteishenki, töihin käytetty huolellisuus ja yhteiset urheiluharrastukset.

Postityöntekijän tehtävät ovat nykyään todella monipuolisia ja laajoja, sillä ne sisältävät vaihtelevia ja erilaisia työnkuvia verrattuna aikaisempaan. Postityöntekijä ei nykyään pelkästään tuo kirjeitä, vaan saattaa myös hoitaa muitakin tehtäviä, kuten ateriakuljetuksia. Tietyt työvaiheet, joita täällä tehdään sen eteen, että postit saadaan jaettua, jäävät usein isolta yleisöltä huomiotta. Tämä työ on muuttunut paljon vuosien aikana ja sitä on ollut mielenkiintoista seurata.