>

Jenni, yhdistelmäajoneuvon-kuljettaja

Suoritin armeijassa sotilaskuljettajan koulutuksen, johon sisältyi E-ajokortti ja kuljettajan ammattipätevyys. Armeijan jälkeen syttyi haave olla rekkakuski. Haave voimistui parin vuoden aikana ja hain kuljetusalalta töitä.

Aloitin kuorma-autonkuljettajana pienessä yrityksessä, joka kuljettaa Postin paketteja Järvenpäässä. Tämän yrityksen kautta kuulin, että Posti haki kuorma-autonkuljettajia. Hain työtehtävää, sain paikan ja aloitin huhtikuussa 2015 Postin palveluksessa kuluttajajakelussa Vantaalla. Työtehtäviini kuului pääasiassa huonekalujen ja kodinkoneiden kotiinkuljetusta asiakkaille. Vuoden kuluttua siirryin toiseen työtehtävään toimittamaan hygieniatuotteita vanhainkoteihin, palvelutaloihin ja vuodeosastoille. Vuoden 2017 huhtikuussa siirryin kuorma-auton ratista yhdistelmäajoneuvon rattiin.

Parasta Postilla on mukavat ja auttavat työkaverit, jotka ovat ottaneet minut avoimesti mukaan työporukkaansa. Kuljetusten osalta on tiukkojakin aikatauluja, mutta meillä tehdään yhteistyötä saavuttaaksemme ne. Olen myös kokenut, että Postissa tuetaan urakehitystä ja järjestetään koulutusta.

Työ ei ole ollut pelkkää ajamista, vaan asiakaspalvelu on kiinteä osa työtä. Esimerkiksi erään pesukoneen tilanneen asiakkaan asunto sijaitsi viidennessä kerroksessa eikä talossa ollut hissiä, luonnollisesti kannoimme työkaverin kanssa tuotteen portaita pitkin. Asiakas kiitti ja ihmetteli, kuinka vasta soitimme talon ovisummeria ja nyt jo olimme oven takana viidennessä kerroksessa. Kirjasimme tuotteen toimitetuksi ja toivotimme hyvää päivänjatkoa.