>

Henri, ryhmävastaava, Lajittelu

Olen työskennellyt Postilla vuodesta 2001, koko ajan Helsingin postikeskuksen raskaassa tuotannossa. Sitä ennen olen työskennellyt muun muassa sotamuseossa ja varastotöissä. Tällä hetkellä opiskelen työn ohella tradenomiksi Haaga-Heliassa.

Päätyminen Postille oli aika lailla sattumasta kiinni: hain opintotuen jatkeeksi jotain lyhyehköä osa-aikaista työtä, ja opiskelukaveri Postista antoi vinkin. Olin kuitenkin liian myöhässä joulusesonkiin nähden, mutta tammikuussa aloitin osa-aikatyön. Neljän kuukauden määräaikaisen pestin jälkeen minua kysyttiin jatkamaan, ja myöhemmin aloin työskennellä kokoaikaisesti. Nykyisin toimin ryhmävastaavana osastollani. Tehtäviini kuuluu esimiehen sijaistaminen sekä vastaaminen osaston päivittäisestä operatiivisesta toiminnasta.

Jokusen vuoden jälkeen minua kysyttiin ensin työnopastajaksi ja myöhemmin työpaikkakouluttajaksi, mitä työtä edelleenkin teen. Lisäksi olen ollut joulukorttilajittelussa jouluesimiehenä neljänä jouluna. Postikeskuksen Joulu-HR -tiimi on myös minulle tuttu; tehtäviini on kuulunut muun muassa rekrytointi, työhaastattelut sekä erilaiset henkilöstötoimenpiteet ja työaikakirjanpito. Vuodesta 2012 lähtien olen työskennellyt ryhmävastaavana. Lisäksi vedän postikeskuksessa opastettuja tutustumiskierroksia asiakkaille ja sidosryhmille.

Parasta Postilla on työkaverit: sekalainen valikoima hyvin erilaisia ihmisiä, kaikenlaisia ja kaiken ikäisiä ihmisiä eri puolelta maailmaa. Harva varmaan tietää, että varsinkin postinlajittelussa on paljon eri alojen opiskelijoita töissä. Harvassa työpaikassa on niin monialaista osaamista työntekijöiden keskuudessa. Taukotilassa keskustelu voi koskea mitä tahansa suunnistuksesta suhteellisuusteoriaan.