>

Anna, lajittelupäällikkö

Ennen postiuraani opiskelin liikunta-alaa urheiluopistossa ja yliopistossa. Samalla tein jonkun verran liikunnanohjaajan töitä ja olin myös Postissa kesätöissä postinjakajana. Vakituisen työn Postissa aloitin vuoden 2005 alussa oltuani edellisen joulun jouluapulaisena. Tarkoituksenani oli pitää vähän taukoa opinnoista, mutta se tauko on hieman venähtänyt.

Postinjakajan kesätöiden, joulutöiden sekä vakituisen työsuhteen kautta kertyneen työkokemuksen myötä siirryin jakajasta ryhmänvastaavaksi. Esimiestehtävät aloitin vuonna 2010 ja olen toiminut useassa toimipisteessä Etelä-Espoon alueella. Tämän jälkeen työskentelin Helsingissä jakelupäällikkönä ja vuoden 2017 alussa aloitin lajittelupäällikkönä Helsingin postikeskuksessa.

Työ on ollut mielenkiintoista kaikissa tehtävissä, joissa olen toiminut. On ollut hienoa saada sopivin väliajoin uusia haasteita ja mahdollisuuksia kehittyä. Koen, että esimiestehtävät ovat oma juttuni. Parasta on nähdä, kuinka joku omasta porukastani kehittyy ja onnistuu työssään tavalla tai toisella. Tähän haluan omalta osaltani vaikuttaa. Toisaalta ajattelen, ettei esimiehenä ole koskaan valmis ja joka päivä oppii jotakin uutta. Tämä kuuluu myös työni parhaisiin puoliin.

Postista haluaisin nostaa esiin erityisesti monikulttuurisuuden. On hienoa, että voimme tarjota työtä ja uramahdollisuuksia niin monista eri kulttuureista tuleville. Meillä on valtavasti erilaisia kansallisuuksia ja taustoja henkilöstössämme, Posti tekee tällä saralla hyvää työtä.