>

Jussin ja Joonaksen kesätyö HR:ssä

Kuva -

Kaupallista alaa opiskelevat Jussi Kortelainen ja Joonas Tuomi saivat Postista harvinaisen kesätyön. Loppuvaiheen opiskelijat pääsivät rekrytoimaan muita kesätyöntekijöitä ja työntekijöitä sanomalehtien varhaisjakeluun.

Postin valoisassa RekryHubissa Pasilassa käy jatkuva rekryrumba. Täällä haastatellaan ja perehdytetään uusia työntekijöitä erilaisiin Postin jakelun ja kuljetuksen töihin. Pelkästään kesätyöntekijöitä on palkattu pääkaupunkiseudulle 650.

Jussi ja Joonas tulivat vahvistamaan rekrytiimiä kesän ajaksi.

- Aloitimme kesätyöt toukokuun lopussa. Olen käynyt ensimmäisen kuukauden aikana 300 työhakemusta läpi, haastatellut hakijoita puhelimitse ja tehnyt haastatteluja kasvotusten. Heistä 40 on jo saanut työpaikan Postista, Postilla itsekin varhaisjakajana työskennellyt Jussi kertoo.

Motivaatio on tärkein

Posti on tunnettu yhtiö, joka tarjoaa työmahdollisuuksia aina hoivatyöstä digipalvelujen kehittämiseen. Tunnetuimmat Postin palvelut, postinjakelu ja logistiikka, ovat hyvin työvoimavaltaisia, ja rekrytointitarve on jatkuva.

- Kaikki tuntevat Postin ainakin joltakin osin. Osa työnhakijoista näkee ison yhtiön mahdollisuudet jatkaa uraa eri tehtäviin. Hakijat tuntuvat arvostavan sitä, että työ varhaisjakelussa on itsenäistä ja työajat aamuöisin jättävät aikaa panostaa johonkin omaan intohimoon, Joonas kertoo.

- Meille luvattiin, että saamme laittaa kädet saveen heti ja tehdä tosi monipuolisesti hommia. Tässä näkee koko rekrytointiprosessin. Aluksi oli jännää alkaa kysellä ihmisiltä asioita haastatteluissa, mutta puuha on mukavinta työssä. Tärkeintä on hakijan motivaation näkeminen haettuun työhön, Joonas kuvailee.

Posti on monelle ensimmäinen työpaikka


Jussin oma työkokemus varhaisjakajana Jyväskylässä on hyvä pohja rekrytoijan työlle.

- Minua on hämmästyttänyt, miten monipuolinen tausta ja työkokemus monilla hakijoilla on. Varhaisjakeluun hakee niin tohtoriopiskelijoita kuin nuoria ensimmäiseen kesätyöhön. Meillä on töissä paljon maahanmuuttajia erilaisista taustoista, Jussi kertoo.

Posti on yksi harvoista työnantajista, joka tarjoaa töitä myös ilman suomen kielen taitoa. Perehdytys varhaisjakajan työhön voidaan tehdä englanniksi. Postissa työskenteleekin yli 80 eri kansalaisuutta.

- Moni on kuullut hyvää Postista kaverilta ja sitä kautta päättänyt hakea meille töihin. Kerron heille omasta kokemuksestani varhaisjakajana. Itse olen luontainen yökukkuja, jolle se työ sopi siksikin hyvin. Kesätöissä täällä saa oranssin rusketuksen, Jussi hymyilee.