>

Iikka postinjakelussa

main_image

Iikka jakoi ja lajitteli postia Lielahdessa. Hän oli Postin ehdokas Vuoden kesätyöntekijäksi. Ei ihme, sillä esimiehensä Tampereen eri työpisteissä kehuvat miestä kilpaa ja myös asiakkaat ovat tyytyväisiä Iikan työhön ja palveluasenteeseen.

– Olen jakanut postia eri reiteillä autolla, polkupyörällä ja jakelukärryllä. Kesällä tein asiakkaille myös ruohonleikkuuta, joka oli kivaa vaihtelua työviikon varrella.

Oma-aloitteinen Iikka on tehnyt tarvittaessa myös erilaisia korjaushommia, vaihtanut jakeluautoon mm. renkaita ja uusinut polttimoita. Iikka tuli ensimmäistä kertaa Postiin armeijan jälkeen tammikuussa 2016.

– Tein töitä Postissa noin vuoden verran siihen asti, kun aloitin lentokoneasentajan opinnot Tampereen seudun ammattiopisto Tredussa.

– Olen tosi tyytyväinen, että sain armeijan jälkeen Postista työpaikan, sillä vuokrat ja kaikki muut menot on maksettava joka kuukausi. Nyt kun opiskelen, joudun tekemään kaikki säästöt vuoden varalle kesällä ja muina loma-aikoina. Tulen syyslomalla töihin ja myös joulunajan töistä on ollut puhetta. Ensi kesäkin Postissa kiinnostaa, jos en saa vielä omiin opintoihin liittyviä töitä.

– Postityö on mukavaa, vaikka työpäivät voivat olla välillä aika rankkoja, jos postia on paljon. Uusissa jakelupiireissä on aina oma opettelemisensa, mutta kyllä ne ovat jääneet hyvin mieleen. Pyrin aina tekemään työt mahdollisimman hyvin. Se mikä on yhdessä sovittu myös pidetään. Parasta Postissa ovat työkaverit, joiden kanssa on kiva kälätellä vaikka mistä asioista. Myös esimiehet ovat reiluja, Iikka sanoo.

Iikan motto: "Jos jotain aletaan tekemään, tehdään kunnolla loppuun."