>

Akselin kesätyö logistiikassa

Kuva -

Akseli Lind vaihtaa kuulumiset tuttujen asiakkaiden kanssa pakettien viemisen lomassa. Hän kuljettaa kesätyökseen lähetyksiä Postin pakettiautolla yrityksiin. Reitti on vakio joka päivä. Aamupäivällä Akseli vie lähetyksiä muun muassa pääkaupunkiseudun kauppakeskusten liikkeisiin. Iltapäivällä yrityksistä noudetaan lähtevät lähetykset.

- Reitilleni tulee matkaa noin 90 km päivässä. Aloitan työt seiskalta pakkaamalla auton. Reitti menee jo aika rutiininomaisesti. Työssä näkee asiakkaita ja pääsee liikkumaan autosta. Tunnin tauon aikana käyn treenaamassa Postin kuntosalilla, palomiehen opintoja suunnitteleva Akseli kertoo.

Pakettiautolla ajoon riittää henkilöauton ajokortti


Akseli kuuli työmahdollisuudesta kaveriltaan. Postissa on tarvetta ajokortillisille kuljettajille ja postinjakajille.

- Työhaastattelussa ajoin näyteajon. Työ ei tuota ongelmia, jos on muuten ajanut paljon. Perehdytyksessä opettelimme käyttämään pakettien lukulaitetta. Sillä luetaan viivakoodit eri vaiheissa, jotta lähetystenseurantaan tulee tietoa paketin kulusta. Asiakkaan kuittauskin hoidetaan digitaalisesti, hän kertoo.

Kuljettajan työ on itsenäistä asiakaspalvelutyötä


Akseli kiittää Postin prosessien hyvää suunnittelua.

- Koska reitit ja työpäivä on hyvin suunniteltu, ei tarvitse stressata ylimääräistä. Vain parkkipaikan löytäminen on välillä haaste, koska lähetyksiä ei kannata siirrellä pitkiä matkoja nokkakärryillä.

Akseli on tyytyväinen ensimmäiseen kesätyöhönsä Postissa.

- Kadut ovat hiljentyneet juhannuksen jälkeen, ja kesällä liikenteessä on leppoisa tunnelma. Tekisin tätä työtä mielelläni pidempäänkin, Akseli sanoo.