>

Julia skannaa lähetyksiä erityispalveluissa

main_image

Julian,19, työpiste on jouluna Helsingin postikeskuksen erityispalveluissa. Tyypilliset erityispalveluihin tulevat lähetykset viivakoodattuja pikalähetyksiä tai erikokoisia kirjattuja ja vakuutettuja lähetyksiä.

Julia on viihtynyt erityispalveluissa hyvin, vaikka työ on fyysisesti vaativaa. – Skannaamme ja lajittelemme erikokoisia lähetyksiä käsin. Jouluaikaan lähetyksiä saattaa tulla kymmenenkin rullakkoa kerrallaan, joten töitä riittää. Lisäksi teemme lähetysten tilastointia tietokoneella.

Erityispalveluiden lisäksi Julia ehtii tehdä töitä myös muissa postikeskuksen työpisteissä, mm. ulkomaan joulukirjeiden manuaalisessa lajittelussa. – Joulu on selvästikin kaikille postilaisille iso ponnistus, joka halutaan hoitaa kunnolla. Täällä on hyvä tekemisen meininki.

Julia tekee ennen joulua Postissa kuuden viikon työputken. – Teen iltavuoroa joka kestää puoli kolmesta iltakymmeneen. Työaika sopii hyvin rytmiini. Palkka on mielestä ihan asiallinen, ei yhtään huono.

Julia pitää Postia perisuomalaisena ja luotettavana työnantajana. – Täällä on rento ilmapiiri. Lisäksi minulla on superhyvät työkaverit. Kaikki ovat olleet auttavaisia, eikä meitä jouluapulaisia ole vähätelty yhtään. Olemme samanarvoisia muiden postilaisten kanssa.

Julia kirjoitti viime kesänä ylioppilaaksi ja kesällä hän oli töissä Linnanmäellä laitetyöntekijänä. – Sekin oli mielenkiintoista, mutta ihan erilaista hommaa. Ensi keväänä pyrin opiskelemaan logopediaa Helsingin yliopistoon. Kesätyöt Postissa kiinnostavat myös.