>

Joonas tekee töitä tosissaan, muttei totisesti

main_image

Sinipaitainen Joonas pelaa innolla myös Postin joukkueessa.

Joonaksen, 19, mielestä hyvässä työpaikassa tehdään tosissaan hommia, mutta iloisella mielellä. 

- On hyvä, kun on rento ja avoin ilmapiiri, niin että saa olla oma itsensä. Saa puhua, keskustella ja tuoda omia ehdotuksia esille, Joonas kuvailee. 

Joonaksen joulutyöpaikassa Mäntän jakelussa näin olikin. Postin lajittelu aamulla ennen reitille lähtöä sujui mukavassa porukassa. Reitillä puolestaan oli kiva, kun sai olla omien ajatustensa kanssa.

Esimiehen mukaan Joonas sai hyvää palautetta niin asiakkailta kuin työtovereiltakin. Ei ole kovin tavallista saada palautetta silloin, kun posti kulkee ja arki sujuu.

- En tehnyt mitään erityistä, Joonas sanoo, tervehdin ihmisiä rappukäytävässä, olin kohtelias, kun toimitin lähetyksen ovelle ja olin iloinen oma itseni.

Jakelutyö voi ottaa kunnon päälle, mutta urheilutausta oli Joonakselle apua. Se oli myös syy siihen, että hän keksi hakea työtä Postilta. 

- Valmennan naisten ”höntsäjoukkuetta” ja sitä kautta tunnen esimiehen. Itse pelaan Mäntän Valossa kesäisin jalkapalloa ja talvisin futsalia. 

Joonas aloitti äskettäin fysioterapeutin opinnot Joensuussa Karelia-ammattikorkeakoulussa. - Unelmatyöni olisi olla urheilujoukkueen fysioterapeutti.  

Kesäksi hän palaa jalkapallon - ja ehkäpä myös postityön - pariin Mänttään.