>

Hannan joulutyö opastajana postinjakelussa

main_image

Hanna opiskelee lakia. Postista saattaisi pian löytyä myös oman alan kesätöitä.

Hanna, 23, opiskelee oikeus- ja yhteiskuntatieteitä Rovaniemellä. Helsingin Lauttasaaresta Napapiirille on pitkä matka, mutta Posti on ottanut osaavan työntekijän lämmöllä vastaan molemmissa päissä. 

Ensimmäisen kerran Hanna haki Postille joulutyöhön lähelle kotiaan Helsingissä. Mukava työ ja työyhteisö tekivät helpoksi hakea samaan paikkaan myös kesätyöhön. 

- Viime joulunaikaan olin Lauttasaaren jakelutoimipaikassa opastamassa muita joulutyöntekijöitä. Kerroin, miten prosessi etenee ja näytin, miten lajitellaan ja selvitellään joulukortteja, Hanna kertoo. 

Opastaminen sujui Hannalta luontevasti. Hän tuntee työt ja omassa muistissa ovat vielä asiat, jotka itselle olivat alkuun ne hankalimmat.

- Kun joulutyöntekijät pääsivät kärryille tehtävissään, siirryin Lauttasaaren pakettien pop up -noutopisteeseen. Olen aiemmin työskennellyt kaupan alalla ja oli hauskaa päästä tekemisiin asiakkaiden kanssa. 

Opiskelun ohessa Hanna on jakanut postia myös Rovaniemellä. Pohjoisessa polkupyörä vaihtui autoon, mutta pääsääntöisesti työ oli samanlaista. 

- Hyvässä työpaikassa on sellainen ilmapiiri, että uusia opastetaan ja kannustetaan. Hyvä yhteishenki tekee helpoksi kysyä asioita ja ottaa palautetta vastaan.