Posti yrityksenä
Hallinnointi
Vastuullisuus
Ura meillä
Media
Kuva -

Kuva -

Kausityö

Posti on jälleen mukana Vastuullinen kesäduuni -kampanjassa sitoutuen noudattamaan hyvän kesätyönantajan periaatteita. Kesätyöpaikat tulevat hakuun maalis-huhtikuussa, ja niistä ilmoitetaan Avoimet työpaikat -sivulla.

Postissa työskenteli viime vuonna 2 500 kesätyöntekijää ja 3 200 joulun kausiapulaista. Kausiapua tarvitaan myös ystävänpäivän ja pääsiäsen aikaan. Haluamme sanoa suuren kiitoksen kaikille reippaille kausityöntekijöillemme!

Suurin osa kesätyöntekijöistä työskentelee postinjakelussa.

Nooran kymmenes kesä Postilla

Noora Lehtinen, 24, jakaa tämänkin kesän postia Turun keskustassa. Kauppakorkeakoulusta vuoden päästä valmistuva Noora on Postilla töissä jo kymmenettä kesää. Vastuulliseen kesätyöpaikkaan on hyvä palata.

- On mukava, että työ on arkena ja viikonloput ovat vapaina. Omalta alalta oli vaikea saada työtä, joten tulin jälleen Postiin.

Alun perin Noora keksi tulla Postiin tuttavan suosittelemana, silloin hän teki lajittelua sisätiloissa. Ulkona liikkuminen on kivaa, eikä työ tunnu raskaalta.

- Koska liikun ihan keskustassa, saan välillä neuvoa turistejakin.

Turussa kun ollaan, on ainakin yksi varma paikka, missä kesätienestejä tarvitaan.

- Opiskelijan on tietenkin laitettava rahaa säästöön, mutta osan käytän kesämenoissa, kuten Ruisrockissa, Noora hymyilee.

Lue myös, millaista oli kesätyö postinjakajana kesällä 2016:

Jenna ja Vincent tykkäävät kesätyöstä Postilla

Jenna Salonen on työskennellyt Helsingin Konalan jakelussa juhannusviikolta saakka.

- Työn aloittaminen oli helppoa, koska minulla oli hyvä perehdyttäjä. Aluksi epäröin sähköpyörää, sillä kuulin että se painaa jopa sata kiloa. Se on kuitenkin todella helppo käyttää ja keventää työtä.

Ensi kertaa Postissa työskentelevä Jenna sai kuulla, että hänen hygieniapassilleenkin saattaisi olla käyttöä. Ateriakuljetuksia ei kuitenkaan tälle kesälle tullut.

- Hain Postille, koska halusin liikunnallisen kesätyön. Aloitan opinnot yliopistossa syksyllä, mutta voisin kuvitella tekeväni tätä työtä toistekin.

18-vuotias Vincent Euresta on jo kolmatta kertaa kesätyössä postinjakajana.

- Mikäs tässä on ollessa, mukavaa työtä. Toistaiseksi teen pelkkää lajittelua, koska polveni kipeytyi, Vincent kertoo Töölön jakelutoimipaikassa.

Vincent on tehnyt jakelutyötä ympäri Helsinkiä. Urheilullinen nuori mies myötää, että jakelutyö on voi olla raskastakin. Hän on tyytyväinen siihen, että lajittelutyötä järjestyi, vaikka kipeytyneen polven vuoksi reitille ei pääsekään.

Helsingin Konalassa on kesällä 36 jakelureittiä ja Jenna on polkenut niistä kahdella.

- Asiakkaat ovat iloisia minut nähdessään, joskus vaihdetaan muutama sana ja on minulle tarjottu välipalaksi banaaniakin!