>

Posti uudistuu toimialan suuressa murroksessa

Sampsa Karjalainen, Juha Turkki ja Jukka Tiainen kertovat työstään Postilla.

Posti jatkaa uudistumistaan yhä nopeammin ympärillä muuttuvan maailman vaatimuksien mukaisesti. Tulevaisuudessa Postin menestys rakentuu niiden osaajien varaan, jotka löytävät teknologioista parhaiten liiketoimintaa tukevat ratkaisut.

Tulevaisuuden Postia rakennettaessa tarvitaan osaamista ICT-ratkaisujen kehittämiseen ja ylläpitämiseen, mutta toisaalta ehkäpä vielä suurempana on tarve liiketoimintalähtöiselle teknologia-ajattelulle.

- Tärkeässä asemassa ovat henkilöt, jotka kykenevät luomaan ja löytämään tietoteknisistä mahdollisuuksista ratkaisuja liiketoiminnan haasteisiin ja asiakkailta nouseviin tarpeisiin. On kyettävä tulkitsemaan sitä, mihin maailma on menossa ja ohjata tekemistämme oikeaan suuntaan, Postin paketti- ja logistiikkaliiketoiminnan ICT-toimintoja johtava Juha Turkki pohtii.

Postia kohtaava murros tarkoittaa roppakaupalla haasteita ja mahdollisuuksia it-alan kovimmille ammattilaisille. Postille sovelluskehityksen johtajaksi tullut Jukka Tiainen näkee sisäisen ja monialaisen kommunikaation onnistumisten avaimena.

- It:n roolina on olla proaktiivinen keskustelukumppani niistä mahdollisuuksista, joita tekniikka ja digitaalisuus voivat liiketoiminnalle tarjota, Tiainen valottaa.

Työkulttuuri harpannut melkoisesti

Postin ICT-tuotantoa johtava Sampsa Karjalainen on viisivuotisen postiuransa aikana ehtinyt nähdä jo melkoisia loikkia toimintakulttuurissa.

- Tullessani taloon Postilla oli ICT-organisaatio, jossa esimerkiksi etätyö oli täysin poissuljettu ajatus. Viime vuosina toiminta on harpannut monilta osin eteenpäin ja johtamisesta on tullut yhä enemmän työn tulosten, ei työajan seuraamista.

Karjalainen hakeutui Postille halusta päästä näkemään ison organisaation toimintaa esimiehenä. Suuret haasteet ovat työn mielekkäintä osaa.

- Ilman kunnon haasteita ei kehity. Täällä riittää työn sarkaa, minkä vuoksi jokainen päivä on mielenkiintoinen.

Päämääränä kaikki palvelut kattava ja sujuva asiakaskokemus

Postin työmaana on fyysisen ja digitaalisen maailman sujuva yhdistäminen maan parhaaksi palvelukokemukseksi.

- Haluamme viedä esimerkiksi mobiilipalvelut sellaiselle tasolle, että kaikki palvelumme ovat käytettävissä mistä ja milloin vain päätelaiteriippumattomasti. Jotta tavoitteeseen päästään, kehitykseen tarvitaan parhaita tekijöitä ja entistä ketterämpiä toimintatapoja, Karjalainen valottaa.

Harvassa yrityksessä Suomessa pääsee vaikuttamaan näin suuriin asioihin, joita Posti tekee seuraavan 3–5 vuoden aikana. Postin työntekijöiden kädenjälki näkyy miljoonien ihmisten ja tuhansien yritysten arjessa. Postin palveluiden tehokas ja taloudellisesti kannattava tuottaminen onkin eduksi koko yhteiskunnalle.

- Mahdollisuudet vaikka mihin ovat auki, mutta huipputuloksien saavuttaminen vaatii kovaa työtä ja vie aikaa. Täällä aidosti tunnistetaan ja tunnustetaan tarve ja halu muuttua, mikä onkin paras lähtökohta uuden luomiseen, postilaiset summaavat yhteistuumin.

Katso myös 

Posti ensimmäisten joukossa maailmassa: Digitaalinen seuranta kirjeille