>

Postin tuo Kaisa jokaisen luo

Haja-asutusalueilla Postin jakajan käynti voi monelle olla päivän ainoa kohtaaminen.

Saarijärveläinen Kaisa Tarvainen on varsinainen energiapakkaus. Lähes kymmenen yrittäjävuotensa aikana hän on ehtinyt olla painoala-, parturi-kampaaja-, kuntosali- ja Matkahuolto-yrittäjänä. Samaan aikaan hän on työskennellyt palkkatyöntekijänä sähköliikkeessä ja pankissa. Postin yhteistyökumppanina Kaisa on toiminut omalla toiminimellään viimeiset viisi vuotta. Sopimus syntyi, kun Posti kilpailutti jakelupalvelujaan ja Kaisa voitti tarjouskilpailun.

- Minulla on aina ollut kova halu tehdä töitä. Kaikkein hirveintä olisi, ellei olisi mitään tekemistä, hän toteaa iloisesti.

Työpäivä alkaa arkisin Postin Saarijärven toimipisteestä klo 9.30. Kaisa noutaa kyytiinsä valmiiksi lajitellut postit sekä paketit ja lähtee ajamaan haja-asutusalueelle Kolkanlahti-Kalmari-lenkkiä. Kilometrejä kertyy noin 160 ja aikaa postin jakamiseen ja pakettien toimittamiseen kuluu päivästä riippuen 4-6 tuntia. Lenkin jaettuaan hän palaa Postin toimipisteeseen, ottaa uudet päiväpostit ja käy jakamassa ne keskustan kerrostaloihin. Viikonloppuisin ahkera yrittäjä jakaa sanomalehtiä varhaisjakeluna Mahlu-Pylkönmäellä.

- Lisäksi minulla on Postin kolme muuta jakelureittiä, mutta yritykseni yhteistyökumppanit hoitavat niiden jakelut.

Kaisa arvostaa Posti-kumppanuudessa jatkuvuutta ja säännönmukaisuutta. Se luo hänen mukaansa koko pohjan hänen yrittäjyydelleen ja tuo sille varmuutta sekä peruselannon. Jos aikaa ja jaksamista vielä löytyy, niin aina voi tehdä sen päälle sitten vielä muuta.

- Postin kanssa kaikki sujuu mukavasti. Palautetta annetaan puolin ja toisin, ja mahdollisiin ongelmiin tartutaan heti. Vaikka Postilla omat aikataulut, koen että voin silti tehdä töitä omassa tahdissa.

Kaisan mukaan haja-asutusalueilla Postin jakajan käynti voi monelle vanhukselle olla päivän ainoa kohtaaminen. Vaikka kello tikittää ja lenkkiä pitäisi jatkaa, hän silti aina pyrkii vaihtamaan muutaman sanan ihmisten kanssa.

Lomailu ei Kaisalta kotona tai mökillä onnistu, vaan lomalla hän laittaa puhelimen kiinni ja lentää kauas etelän lämpöön.

Tiesitkö?

Posti tarjoaa työtä lähes 1000 kumppanilleen postinjakelussa ja kuljetuspalveluissa. Posteja puolestaan on yli 800 kumppanilla. Kaikkiaan saamme tehdä noin 3000 yrittäjän kanssa yhteistyötä!

Vuosittain ostamme yrittäjiltä ja yrityksiltä palveluita noin 200 miljoonalla eurolla. Haluamme olla mukana tukemassa suomalaista yrittäjyyttä, ja yhdessä yrittäjien kanssa pidämme suomalaisten arjen sujuvana.

Onneksi olkoon suomalaiset yrittäjät!

Vuosittain 5.9. on Yrittäjän päivä. Toivotamme onnea ja menestystä kaikille yrittäjäasiakkaillemme! Kiitollisena juhlistamme myös lähes 3 000 suomalaista yrittäjää, joiden kanssa Posti palvelee suomalaisia päivittäin koko Suomessa. Kiitos yhteistyöstä, menestystä ja sujuvaa arkea! (www.yrittajanpaiva.fi)